Policija, žandarmerija, specijalci
MUP Srbije
Policija, žandarmerija, specijalci

MUP Srbije

Policija, žandarmerija, specijalci, Foto: MUP Srbije

M. A. i vozač automobila s kojim se sudario u Kumodraškoj ulici su se oko 20.30 udaljili posle incidenta, a preplašeni građani su pozvali policiju.

Iza saksije

- Interventna jedinica je odmah krenula u potragu za vozačima. M. A. je pronađen u kući, a prilikom hapšenja kod njega je nađena policijska značka, kao i dva pancira i policijska "stop" palica. Pištolj, iz koga je najverovatnije pucao, bio je sakriven u kući, iza saksija sa cvećem - kaže izvor i dodaje da je nađen i "porše" sa oštećenjima na prednjem delu.

Izvor kaže da policijska značka koju je M. A. imao u svom džepu zapravo nije prava službena legitimacija, već značka nereprezentativnog Sindikata policije i policijskih starešina.

- Radi se o znački policijskog sindikata. Nju dobijaju ljudi koji su počasni članovi ili donatori i prijatelji sindikata. Te osobe uopšte ne moraju da budu zaposlene u policiji - objašnjava sagovornik.

Komšije uhapšenog kažu da ne znaju čime se on tačno bavi, ali da ga ceo Železnik poznaje i prepoznaje po skupim kolima.

Kratak fitilj

- Ima taj specifičan auto. Često ga bahato vozi kroz naselje, nemoguće je ne primetiti ga. Sudeći po tome da je napao čoveka posle čukanja i potegao pištolj, očito je da ima kratak fitilj - kažu komšije i dodaju da je M. A. i ranije hapšen, kao i da je blizak pripadnicima pokreta Levijatan, koji je poznat po zaštiti životinja, ali i nasilnom ponašanju. I naš izvor iz istrage kaže da pucač iz "poršea" ima bogat dosije.

- Čim je postao punoletan, hapšen je zbog razbojništava, jer je navodno s lažnim pištoljem pljačkao supermarkete. Pored toga, u dosijeu ima i nasilna krivična dela - kaže izvor.

Pročitajte još: