Jelena Marjanović
Privatna arhiva
Napad, Predrag Savić

Facebook/ Predrag Savić

Napad, Predrag Savić, Foto: Facebook/ Predrag Savić

Advokat Predrag Savić dobio je jezivu opomenu u noći između 30. aprila i 1. maja, kad su mu dvojica napadača demolirala smart parkiran ispred zgrade u kojoj živi u Beogradu.

Pročitajte još:

Advokat sumnja da je napadnut zbog saznanja koje je iznosio o slučaju "Topčider" i ubistvu gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića.

Savić kaže da su kamere za video-nadzor snimile napadače.

- Jedan je imao kapuljaču na glavi, a drugi fantomku. Posle napada otrčali su niz ulicu. Policija je profesionalno odradila uviđaj i očekujem da će istragom biti utvrđen identitet izvršilaca i naručilaca napada. Nema sumnje da je to vezano za posao, a najverovatnije za slučaj "Topčider", ubistvo dva vojnika ispred objekta Karaš - priča Savić.

Gardisti ubijeni zbog kokaina?

Jakovljević i Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. dok su čuvali stražu u kasarni u Topčideru. Saša Reljić došao je do saznanja da su vojnici likvidirani kad su otkrili transport 1,5 tona kokaina, koji je bio skriven u kasarni. Reljić je o svojim saznanjima dao izjavu u tužilaštvu.

On objašnjava da je u tom nerasvetljenom slučaju bilo i misterioznih smrti ljudi povezanih sa ubistvom, ali i pretnji i pritisaka na svedoke.

- Mislim da je pisanje medija jedan od dobrih tragova za policiju i o napadu na mene i o ubistvu gardista. Znam da je Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG, koji je progovorio o svojim saznanjima, takođe bio izložen raznim pritiscima i pretnjama. Ovo nije prvi napad vezan za Topčider, već su mi jednom izbušene gume uoči 5. oktobra, datuma kad su ubijeni gardisti. Oprezan sam i nije mi prijatno jer su napadači znali i koji automobil vozim, gde je parkiran i gde živim, ali uzmicanja nema - kaže advokat.

On dodaje da se bavi i drugim slučajevima, od kojih bi izdvojio ubistvo pevačice Jelene Marjanović.

Teodora Krsmanović sa sestrom Jelenom

Privatna arhiva

Teodora Krsmanović sa sestrom Jelenom, Foto: Privatna arhiva

- Zastupam Jeleninu sestru od strica Teodoru Krsmanović. Oko tog slučaja su se okupili i neki čudni likovi, koji samo traže medijsku pažnju, a neki od njih su možda spremni i da naude mom klijentu ili meni. Teodora je nedavno dobila neka čudna upozorenja iz inostranstva, vezana upravo za slučaj Jeleninog ubistva - zaključuje Savić.