Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Zašto je ovaj problematični Vranjanac, koji je hapšen i ranije, uradio to ta šta je osumnjičen utvrđuje se.

- Niko od nas ranije nije imao kontakta sa njim. Suprug M. S. ga poznaje iz viđenja, kao i ćerka J. S. Iako se u nekim medijima pojavila informacijama da je on rekao da su njih dvoje bili u vezi, ona tvrdi da to nije istina. Verujemo joj. A zašto je upao kod nas, zaista ne znamo - kaže Lj. S. (46), koja od subote uveče, kada je osumnjičeni njoj naneo lake povrede, ali i njenim najmilijima, uzima lekove za smirenje.

A te večeri ona, supruga, ćerka, sin i snaha i njhovo dvoje dece, uzrasta jednu i tri godine, sedeli u dnevnoj sobi, na spratu porodične kuće, Sverkva je bila u svojoj sobi u prizemlju.

- Oko 21.30 čula se buka, lomljava, ćerka je prišla vratima, a taj Valentin je nju počeo da gura. Suprug je pritrčao da joj pomogne, ali je odgurnuo i njega i razvalio vrata. Tada smo svi videli u njegovim rukama pištolj. Počeo je da urla na nas: "Pobiću vas, zapaliću vas, nema da živite" - priseća se LJ. S.

Hapšenje, policija

Alo.rs/ Vladimir Marković

Hapšenje, policija, Foto: Alo.rs/ Vladimir Marković

Starije unuče počelo je da plače, a on je prišao njoj.

- Levom rukom me je udario po glavi, a u desnoj je držao pištolj, stezao me i sve vreme urlao da će nas sve poubijati. Odmah zatim je nasrnuo na sina, a on je uspeo istrči iz kuće. Pomahnitali nasilnik je krenuo za njim i jurio ga kroz drvorište i na ulicu. Sin je bio u beloj majici, pa se setio da je skine i baci u obliđnje žito, a zatim se sakrio, pa ga napadač nije našao i vratio se u dvorište - priča još uznemirena LJ. S..

Za to vreme dok je jurio njenog sina, svi ukućani su, navodi bili pod stresom i u strahu, pa se niko nije usudio da pozove policiju.

- Kad se vratio u dvorište, upao je kod moje svekrve i počeo da je malterira. Uzeo joj štap, gurao je. Viknula sam "ostavi ženu na miru, stara je", a on je opet krenuo na mene. Snaha koja je, verovatno bila najpribranija od nas, rekla mi je okreni "017192". Tek tada sam se malo dozvala sebi - navodi Lj. S..