Velja Nevolja
ATA images
Velja Nevolja

ATA images

Foto: ATA images

Svaki nestali i kasnije ubijeni muškarac svojim porodicama govorili su gotovo identične izgovore zbog čega su odlazili da se nađu sa nekim iz ekipe Belivuka.

Uz nestalog navijača Zvezde Zdravka Radojevića, Milana Lepoje i Gorana Veličkovića Goksija, sumnja se da je ekipa Belivuka odgovorna za još 10 nestalih muškaraca, na tom spisku su: Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Lazar Vukićević, (31), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Lazar Ilić (25), Ljubomir Lainović (25), Dario Đorđević (23) i Alekandar Grigorijević (42) i Goran MIhajlović (23). Sumnja se da niko od pomenutih 10 muškaraca nije živ, mada zasad nema dokaza o tome.

Kako je nestao Strahinja Belošević?

Mladić iz okoline Ananđelovca, Strahinja Belošević (31) nestao je 12. jula 2020. godine. On je kobnog dana izašao iz kuće oko sedam sati ujutru, a svojoj devojci je rekao da ima neka posla do grada i da ide da završi

- Znamo da je Strahinja bio narko-diler, a već sedam meseci ga nema ni živog, ni mrtvog. Kada se u medijima pojavila priča o hapšenju Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, javila nam se osnovana sumnja da je i naš Strahinja njihova žrtva, a i pre toga su do nas dolazile slične priče - rekla je njegova rođaka u razgovoru za Kurir.

Ona kaže da je Beloševac kobnog dana izašao iz kuće oko sedam sati ujutru, da je devojci rekao da ide da završi nešto do grada, tačnije da kupi cigarete. Telefon jedan je ostavio kod kuće, ništa od stvari nije poneo, a gotovo ista procedura bila je sa svakom prethodnom i budućom nestalom osobom, za koju se sumnja da je odgovorna upravo ekipa Velje Nevolje.

Strahinja Belošević

Nestali Srbija

Strahinja Belošević, Foto: Nestali Srbija

- Inače je uvek spavao do podne, dobili smo informaciju da je ušao u automobil koji ga je čekao ispred kuće, a mobilni telefon mu je poslednji put lociran u Beogradu. Nestao je po receptu drugih žrtava klana, bukvalno na identičan način, i šta drugo da pomislim - kaže naša sagovornica.

Bez telefona otišao da se "nađe sa drugom"

Fitnes trener iz Beograda, Jovo Kecman koji je nestao još 24. septembra, izašao je iz kuće govoreći porodici da ide da se nađe sa drugom u Malom Mokro Lugu. Isprva je još njegovom ocu, ali i devojci bilo čudno to što nije poneo mobilni telefon sa sobom, ali su mislili da je možda poželeo da "se odmori od svega", međutim već nekoliko dana nakon njegovog nestanka oni su posumnjali da više nije među živima. Nekoliko nedelja pre nestanka govorio je kako ima problem koji mora da reši, ali nije ispoljavao nikakve druge znake koji bi ukazivali na to da se njemu dešava nešto loše u životu.

Kako su za Kurir rekli iz porodice Kecmana, oni ni posle toliko meseci ne znaju šta se desilo sa Jovom, zbog čega bi ga neko ubio, jer prema njihovim saznanjima, nikada se nije bavio kriminalnim radnjama, iako se nekoliko puta do sada u medijima spekulisalo da je Jovo možda umeštan u "prljave kriminalne poslove". Takođe nešto kasnije sumnjalo se da je njegov nestanak povezan sa nestalim navijačima, tačnije Goranom Veličkovićem Goksijem koji je navodno bio jedan od vođa navijača Partizana i Lazarom Vukićevićem (31), navijačem Crvene zvezde.

Šta je desilo sa Milanom Ljepojom?

Milan Ljepoja iz Niša, nekadašnji vođa "Pink Pantera", navodno je ubijen od strane kriminalne grupe,a pre samog čina ubijanja procedura je bila gotova ista kao sa ostale dve žrtve.

Početkom novembra prošle godine, Ljepoja je namamljen i pozvan da iz Niša dođe u Beograd. Na parkingu u blizini "Laste", na autoputu ka Nišu, u kolima "pasat" sačekao ga je osumnjičeni Dejan Tešić i odvezao do kuće u Ritopeku koju je grupa koristila za kriminalne radnje, tvrdi tužilaštvo.

Ne nekim od snimcima sa nadzornih kamera koje pokrivali deo jedne štek vikendice Veljine ekipe, u Livadicama, blizu Ritopeka, u koju se sumnja da je Ljepoja ubijen, vidi se kako pripadnici kriminalne grupe dovode za sada navodno Ljepoju u vikendicu, ali žrtva nikada iz kuće nije izašla.

Na snimku se vide Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i Dejan Tešić koji u kuću u Ritopeku dolaze i dovoze žrtvu.

Puna 24 sata, kako se sumnja, trajalo je njegovo mučenje. Odsekli su mu uši i nos, a onda su iživljavanje nastavili odsecanjem ruku, nogu, vađenjem očiju, da bi mu na kraju odsekli i glavu, otkriva izvor Kurira.

Lokacije

Na mesto sastanka žrtva je uvek dolazila sama i uglavnom taksijem, a oni su se uglavnom nalazili na lokacijama poput Banovog Brda ili Novog Beograda, na parkinzima gde je neko od članova Belivukove ekipe dolazio drugim vozilom po žrtvu.

Žrtva ne sluteći ništa, bi ulazila u automobil, oni bi je potom odvezli na neki od tajnih lokacija, gde navodno mogu popričati na miru sa njom, a zatim bi krenulo brutalno ubijanje.

Navijač Crvene zvezde

Prema saznjanima, Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde otet je još prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je navodno odbio da plaća reket Belivuku. Radojević je bio izuzetno blizak sa Markom Miljkovićem Maretom, "desnom rukom" Belivuka, koji je, takođe, uhapšen u akciji BIA i policije. Čak se navodi da su bili najbolji prijatelji. Prema saznanjima, ubijeni navijač Crvene Zvezde je, takođe, bio s one strane zakona i, prema nezvaničnim navodima, navodno je bio u poslu sa kokainom.

Kako navodi izvor Belivuk i Milojević su mu navodno isprva rekli da im se "ne meša u posao" i "ne zalazi na njihovu teritoriju". Radojević je međutim, kako se tvrdi, nastavio sa "poslom" i nije se obazirao na upozorenja i pretnje. Potom je nastupila faza iznude.

Belivuk i Milojević su navodno navijaču Crvene zvezde tražili deo novca od zarade, što je Radojević takođe odbio.

- Prema onome što se od sada zna u trenutku otmice su već bili u ozbiljnom sukobu. Belivuk i Milojević su namamili Radojevića preko prijatelja. Ovaj nije posumnjao i otišao je na susret - naveo je izvor ranije.

Međutim, kako navodi izvor, tada je strpan u auto, koji mu je potom i ukraden.

Podsetimo, Velja Nevolja osumnjičen je za učestvovanje u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja. I Radojević i Lepoja su bez traga nestali u Beogradu krajem prošle godine i policija sumnja da su brutalno ubijeni. S obrzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: