Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac
facebook
Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac

facebook

Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac, Foto: facebook

Jecaji majke Slavice parali su srca nekoliko stotina okupljenih rođaka, prijatelja i žitelja Zvečana i okoline koji su došli na lokalno groblje u Žerovnici da isprate na večni počinak mladog Miloša Vukomanovića (25) iz Žitkovca. Mladić je poginuo pre dva dana na Bulevaru u Bečićima kada ga je pregazio automobil. U septembru je trebalo da se oženi svojom dugogodišnjom devojkom i verenicom Snežanom Rudinac (24) iz Kraljeva, koja je teško povređena u udesu.

Miloša su drugovi u poslednjem oproštajnom govoru opisali kao idola iz školskih dana, uvek nasmejanog i poštenog.

- Druže, uvek ćeš nam biti uzor i naša snaga. Kada smo posustajali u učenju, imali životna iskušenja, kada smo ostajali bez planova, ti si bio tu. A sada smo ostali bez tvoje podrške. Molićemo se za tebe, jer si i ti uvek bio tu za nas, da nas nasmeješ, ohrabriš, razumeš - čitali su Miloševi drugovi oproštajno pismo.

Miloš je sa roditeljima Slavicom i Dragutinom i mlađim bratom Milanom (23) živeo u oronuloj železničkoj kućici koju su nasledili od dede. Bio je izuzetno dobar đak, a pre nekoliko meseci otišao je sa verenicom na sezonski rad na Crnogorsko primorje da zarade za svadbu i predstojeći zajednički život.

Kako se nezvanično saznaje, Snežana je uz sve to bila i trudna.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda odredio je pritvor do 30 dana Budvanki Emini A. (23), koja je u noći između utorka i srede automobilom usmrtila Miloša Vukomanovića, a Snežani Rudinac zadala teške povrede. Kako saznajemo, Emina se branila ćutanjem.