Ljubica Mićić
Linkedin
Ljubica Mićić

Linkedin

Ljubica Mićić, Foto: Linkedin

* Ljubica Mićić, direktorka filijale banke na Novom Beogradu, ranjena je pre dva dana na Zvezdari

* Ljubici je prišao nepoznati napadač na skuteru, skinuo kacigu i zatim ispalio više metaka u njenom pravcu.

* Upucana je s tri hica u noge

Kako se saznaje, ranjena Ljubica nije želela da sarađuje sa policijom nakon napada.

Inspektori su saslušali svedoke pucnjave, ali su i uzeli snimak sa kamera da bi ušli u trag napadaču. Tek nakon završene istrage znaće se da li se iza svega kriju neraščišćeni računi između žrtve i napadača ili je posredi nešto drugo.

Pročitajte još:

 

- Bila sam u neposrednoj blizini zgrade kada mi je u oči upao čovek u blizini granja kako neprestano gleda gore-dole. Šetkao se i uglavnom stajao pored svog motora kao da nekog čeka - počinje priču očevidac pucnjave.

Prema njenim rečima, muškarac je 15 minuta ranije stajao u blizini žbunja, gde se nalazio njen automobil, očekujući da žrtva izađe.

- Ona se išla iz svoje zgrade, 20 metara dalje, prema automobilu. Podignem glavu i pogledam, a on trči prema njoj dok ona otvara vrata od automobila, i počinje da puca. Ljubica je pala i počela da vrišti dok je napadač potrčao, seo na svoj motor i pobegao - priča očevidac i dodaje da je motor bio okrenut prema izlazu iz ulice i da je jedna žena uspela da zabeleži deo registarske tablice motora, koju je odmah predala policiji.

Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Za to vreme ranjenoj Ljubici prvi je pritrčao komšija koji je pozvao policiju, dok je komšinica bacila peškir sa prozora kako bi joj zaustavili krvarenje. Vrištala je da je boli noga. Drugi komšija stavio joj je peškir preko rane, pokušavajući da zaustavi krvarenje.

- Žena je pričala da je u nju pucala ženska osoba, ali ja bih po građi rekla da je muškarac. Bio je niži, nabijen i kompletno obučen u crno sa kacigom na glavi. Motor je bio nešto veći od skutera. Ni nekoliko sati kasnije meni nije jasno zašto je rekla da je ženska osoba pucala - kaže jedan od komšija.

Ljubica Mićić je razvedena i ima ćerku koja se, kada se incident dogodio, nalazila na moru. Komšije koje je poznaju kažu da je vodila miran život, da nije iz krimogene sredine niti ima ikakve veze sa kriminalom.

Komšije su uznemirene zbog najnovije pucnjave zbog ljudi koji su ranijih godina takođe imali problem sa zakonom, a žive u njihovoj ulici. Srbiju je potresao slučaj iz januara ove godine, kada je Neđeljko Đurković iz čista mira ubio Miloša Mileusnića.

Kako se saznaje, Neđeljko je živeo u zgradi pored Ljubičine, a to nije jedini takav slučaj. Zgradu je, kako se nezvanično saznaje, gradio građevinski investitor Zoran Trifunović, koga je početkom septembra ubila Stojanka Stojanović.

Bonus video

Horder na Zvezdari