Neđeljko Đurović
Instagram
Nedeljko Đurović

Instagram printscreen

Nedeljko Đurović, Foto: Instagram printscreen

Pročitajte još:

 

Đurović je, kako se sumnja, ispred zgrade broj 20A u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari kobnog jutra nožem izbo Čačanina Miloša Mileusnića. On je na nesrećnog mladića, kog je prvi put video, naišao na ulici i nožem ga izbo iz čiste obesti. Nesrećni mladić, kako su stanari zgrade u kojoj je živeo čuli, vikao mu je: "Nemoj, brate, nemoj", ali je ubica bio nepokolebljiv.

Mileusnić je izboden pokušao da pobegne u zgradu u kojoj je živeo sa cimerom, međutim nije uspeo. Komšije su čule njegovo zapomaganje, pa su odmah pozvale hitnu pomoć i policiju, a Đurović je pobegao sa lica mesta.

Nedeljko Đurović

Facebook printescreen

Nedeljko Đurović, Foto: Facebook printescreen

Kako je kasnije utvrđeno, Đurović je s mesta zločina pobegao tako što je ušao u tramvaj i odvezao se do Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije.

Samo nekoliko minuta nakon zločina, ušao je u prostorije banke kako bi otišao u toalet, ali mu obezbeđenje to nije dozvolilo, što je pomahnitalog ubicu jako iznerviralo.

Pročitajte još:

 

- Naša dva radnika su ga presrela na vratima i objasnila mu da ne može tu da ide u toalet i uputila ga u javni. On je tada postao agresivan, ali su naši ljudi uspeli da ga savladaju i odmah pozvali policiju. Policija je ubrzo došla i stavila mladiću lisice na ruke i mi smo tu sa njim završili - ispričao je za medije Siniša Belić, direktor logistike Poštanske štedionice koji je zadužen i za obezbeđenje, posle Đurovićevog hapšenja i dodao da su ceo događaj snimile i sigurnosne kamere.

Đurović je navodno tada pričao nepovezano, a kod njega nije nađen nož kojim je, kako se veruje, usmrtio Mileusnića.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta ispred Poštanske štedionice. Đurović je saslušan zbog pokušaja upada u banku i pušten na slobodu. Policajci tada nisu imali predstavu koga su na kratko ispitivali.

Miloš Mileusnić

Facebook printescreen

Miloš Mileusnić, Foto: Facebook printescreen

Nekoliko sati kasnije, nakon što je obavljen uviđaj svirepog ubistva mladog studenta, Đurković je identifikovan kao osumnjičeni za ubistvo u Dimitrija Tucovića.

Policajci koji su radili tog dana brzo su ga prepoznali i shvatili da je upravo Đurović malo nakon zločina ispitivan zbog upada u Poštansku štedionicu.

Svirepi ubica ubrzo je pronađen i uhapšen.

Đurović je policajcima u prvom trenutku priznao zločin, a zatim na saslušanju kod tužioca sve porekao. Inspektorima je ispričao da je proveo celu noć na društvenim mrežama i da je shvatio da je nezadovoljan svojim životom, kao i da je izašao na ulicu s namerom da nekoga ubije. Na putu mu se tada našao Mileusnić. Sutradan je na saslušanju kod tužioca sve porekao.

Posle Đurovićevog hapšenja, u medijima su se pojavile i njegove fotografije na kojima je naoružan puškom i nožem, iako je njegov otac nakon ubistva tvrdio da njegov sin ne voli oružje i da ga nikada nije posedovao.

Đurović je, čak, imao i zabranu prilaska svojoj majci jer ju je pretukao 2017. godine. Ona međutim nije htela da ga krivično goni, pa je zabrana prilaska nakon 30 dana povučena.

Neđeljko Đurović

Instagram

Neđeljko Đurović, Foto: Instagram

Advokat Jovan Stanojević, Đurovićev branilac, potvrdio je da je protiv njegovog klijenta podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u Poštanskoj štedionici.

On se još nalazi u pritvoru zbog sumnje da je surovo likvidirao mladića.

Debeo dosije

Đurović je, inače, svoj policijski dosije započeo još kao maloletnik. Prema informacijama koje posedujemo, ovaj mladić poznat je istražnim organima od ranije i to zbog niza različitih prekršaja u svom rodnom gradu.

- On je poznat po raznim prekršajima još od vremena kada je bio maloletnik. Bio je gonjen zbog remećenja javnog reda i mira, ali i zbog saobraćajnih prekršaja - kaže izvor “Blica”.

Đurović ima čak devet prekršajnih prijava u svom dosijeu.

Sa svojih 28 godina Đurović je kod prekršajnog sudije završio čak devet puta i to zbog različitih prekršaja - od remećenja javnog reda i mira do prebrze vožnje.

Prema saznanjima, osumnjučeni za ubistvo mladića iz Čačka većinu svojih kazni nije plaćao, a mnoge od njih su zastarele.

Neđeljko Đurović

Instagram

Neđeljko Đurović, Foto: Instagram

- Prvi susret Đurovića sa prekršajnim sudijom bio je 2013. godine zbog prekršaja u vožnji. On je tada kažnjen novčanom kaznom plus šest kaznenih poena i tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom. On to nije platio - kaže izvor.

Tek nekoliko meseci kasnije prilikom legitimacije on nije imao ličnu kartu te je i zbog toga završio kod prekršajnog sudije. I tu je kažnjen novčano, međutim, kako iznos nije platio, došlo je do zastare.

- Već 2016. on je učinio novi prekršaj - kaže izvor.

Godina 2018. godina bila je turbulentna za njega.

 

- On se ponovo nije javio nadležnom teritorijalnom organu radi dobijanja odobrenja za boravak u inostranstvu duže od šest meseci. Vređao je službeno lice u vršenju dužnosti, nije hteo da da ličnu kartu, a vozio je ponovo brzo - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, sve ovo dešavalo se u razmaku od mesec, dva, a kazne koje je dobijao bile su novčane. Od marta do avgusta prethodne godine učinio je čak četiri prekršaja i kažnjen je sa 37.000 dinara i ništa od toga nije platio.