Policija rotacija uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

 

Petorica maloletnika rano jutros bez ikakvog povoda napala su dvojicu policajaca.

Kako je saopštio Nezavisni sindikat policije petorica mladića ničim izazvano uputili su uvrede i provokacije policajcima S.S. i NJ.R. Kako su policajci potvrdili prvo su se našli u čudu kada su mladići iz automobila i bez ikakvog povoda počeli da im viču: " kerovi", pokazuju srednji prst i upućuju vulgarne poruke. Policajci su tom prilikom reagovali i uspeli da privedu jednog od osumnjičenih.

Nikola Lalić, Tihomir Puač, policajci, spasavanje

Alo

 

Međutim, kao navodi NSP umesto da se na tome završi i da privođenje jednog kod ostalih izazove strah i opomenu, posebno što su većinom u pitanju maloletnici, dolazi do potpuno obratnog i neočekivanog efekta. Nastaje prava drama i scene koje smo do pre par godina gledali samo u filmovima.

hapšenje lisice

Profimedia

 

 

" Osumnjičeni L.Z. iako vezan lisicama i dalje pruža otpor udarajući nogama sa zadnjeg sedišta staklo na službenom automobilu a za to vreme četvorica njegovih drugova, takođe uz pretnje i psovke, polako okružuju automobil sve više mu se približavajući. Vozilo kreće ka stanici i tada jedan od njih svom silom šutira u zadnji deo automobila, drugi u retrevizor, ostali lupaju po krovu! Ni to im nije bilo dosta, pa se posle određenog vremena upućuju u policijsku stanicu i zasipaju kamenjem službena vozila koja su bila parkirana ispred. Policajci izlaze iz stanice u nameri da privedu napadače i u tome uspevaju ali je i tom prilikom kao kod L.Z. bilo aktivnog otpora od strane počinioca. Kasnije je kod privedenih ustanovljeno prisustvo alkohola u krvi a u pitanju su J.A. (2000), J.M. (2003), M.M. (2003) i Đ.Đ. (2002) svi iz Paraćina", saopštio je NSP.

Leskovac

Google street view

 

Protiv imenovanih biće podnete prekršajne prijave u skraćenom postupku i krivične prijave.

 

"Sve češći i sve bezobzirniji napadi na policajce nisu toliko zabrinjavajući koliko motivi kojih često nema kao što je ovde slučaj ili su u pitanju burne reakcije na obične,rutinske intervencije kao što smo nedavno gledali u Pirotu. Nezavisni sindikat policije ovom prilikom apeluje na nadležne da navedene izgrednike najoštrije kazne za primer drugima kako se ovakvi slučajevi više ne bi događali" .