Groblje
Alo/ Dejan Briza
Groblje

Alo/ Dejan Briza

Groblje, Foto: Alo/ Dejan Briza

Naime, ploča porodične grobnice bila je pomerena, a kovčeg otvaran! Meštani su obavestili policiju i u toku je istraga, a selom kruže dve verzije o tome ko je i zbog čega oskrnavio grob.

- Policija je podnela krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu protiv nepoznatog izvršioca zbog skrnavljenja groba jedne žene. Takođe, oštećene su još neke grobnice. Na njima su pomerane mermerne ploče i vidi se da je neko ulazio unutra. Sumnja se da je ovde skrivana droga.

Navodno, u grobnici koja je najviše oštećena i u kojoj je pomeran sanduk pronađen je balon, čija se sadržina laboratorijski ispituje. Moguće je da su u njemu bili narkotici - objašnjava izvor iz istrage i dodaje: - Ne isključuje se mogućnost da su narko-dileri koristili grobnice kao skloništa ili štekove za narkotike. Policija je i juče obavljala uviđaj na Starom groblju.

Groblje kao štek

Vlasnici preduzeća za pogrebne usluge iz Erdeča kažu da ih ne bi začudilo da su narko-dileri izabrali baš groblje za štekove.

Druga verzija

S druge strane, ne isključuje se ni mogućnost da je neko otvarao sanduke kako bi krao dragocenosti s pokojnika.

Budimir Milojević, predsednik mesne zajednice Erdeč, kaže da se ovako nešto ne pamti.

- Čuo sam da su neke grobnice oštećene. Mi smo prethodnih godina sredili i Staro i Novo groblje, uveli smo i osvetljenje. Građani koji žive u blizini prijavljivali su nam u nekoliko navrata da se na groblju skupljaju nepoznate osobe - kaže vidno potresen Milojević.

Ne veruje da su lopovi

On dodaje da ne veruje da su grobnice bile meta lopova.

- Javili su mi da se nešto slično dogodilo i u naselju Korićani. Lično ne verujem da je u pitanju pljačka, već nešto drugo, ali najbolje je da policija završi istragu, pa će se znati šta je tačno posredi - dodao je predsednik mesne zajednice. Inače, u Erdeču kažu da je žena čiji je grob najviše oskrnavljen umrla pre godinu i po dana i da je bila srednjih godina. - Ovde se pre nekoliko godina doselila s porodicom sa Kosmeta - rekao je jedan meštanin.

Pokojnoj učiteljici ukrali zlatne zube

U decembru prošle godine javnost je ostala zgranuta pričom iz Banovaca, kada su Srđan Škrbić (43) i Miroslav Kostić (40) uhapšeni zbog sumnje da su otkopali grob učiteljice Dragice Kristić, koja je preminula pre 25 godina, i ukrali četiri zlatna zuba iz vilice pokojnice, kao i nekoliko komada zlatnog nakita, i sve to prodali za 400 evra. Oni su uhapšeni dva dana nakon skrnavljenja groba.

Tagovi

Komentari (1)

vcjs

29.04.2020 13:36

za neke stvari postoje dronovi a za neke NE