Robert Romić
Printskrin/Facebook
Robert Romić

Printskrin/Facebook

Robert Romić, Foto: Printskrin/Facebook

Ronioci Žandarmerije pronašli su u petak ujutru telo Roberta Romića (41), koga su na Zemunskom keju, u blizini hotela "Jugoslavija", u noći između utorka i srede zverski mučila i pretukla, a potom ubacila u Dunav trojica osumnjičenih Miroslav Mrkić (52), Slobodan Kovrlija (37) i Marko Ivković (26).

- Policija je još od srede tražila telo nesrećnog čoveka, krstarila je celim potezom Dunava od hotela "Jugoslavija" pa skoro kilometar nizvodno, ali bez uspeha. U petak je nastavljena potraga i patrola je sa čamca ugledala telo zapetljano u konopce splava koji se nalazi samo desetak metara od mesta gde je nesrećni čovek bačen u reku - kaže izvor iz policije.

Miroslav Mikić, ubica Roberta Romića

Printskrin/Facebook

Miroslav Mikić, ubica Roberta Romića, Foto: Printskrin/Facebook

Leš je izvučen na obalu i prevezen na Institut za sudsku medicinu, gde treba da bude utvrđen tačan uzrok smrti, kao i da li je Roberto još bio živ kada su ga napadači bacili u reku. - Na telu su bile vidljive strašne povrede, podlivi, modrice, ruke i noge su bile izlomljene. Ko god ga je mučio i tukao, radio je to dugo i nemilosrdno - kaže sagovornik.

Pročitajte još:

Sam zločin se dogodio kod pontona Turističke organizacije Beograda, oko koga se nalaze brojni splavovi, tako da je pravo čudo kako neko nije naišao i prekinuo iživljavanje. - Kada smo tog jutra došli na pecanje, videli smo mnogo krvi na sve strane. Posle sam čuo da je taj nesrećnik zvao upomoć i da je čak jedan od čuvara obližnjeg splava čuo da se nešto dešava. Najverovatnije je i pozvao policiju, ali je bilo kasno. Na tom pontonu se okupljaju klošari. To jutro smo našli dve kese sa hranom i flašu sa vodom - kaže jedan Zemunac koji redovno dolazi na kej.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!