Zoran Marjanović
Alo/ V.Marković
Zoran Marjanović

Alo/ V.Marković

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ V.Marković

Na početku suđenja sudija Jelena Škulić obavestila je tužilaštvo i branioce da je u sud 22. oktobra stiglo misteriozno anononimno pismo iz Švajcarske i da tužilaštvo "treba da odluči da li će da postupa po njemu", a onda se Zoran izjasnio:

- Razumeo sam optužnicu. Nisam kriv. 

On je opisao kako je tog dana sa suprugom otišao na nasip u Crvenki i ćerkicom, jer je ona džogirala, pošto se bavila pevačkom karijerom. 

Marjanović je rekao da je ovaj dan dugo čekao da bi izneo istinu o smrti supruge. Ispričao je da su najpre otišli na nasip Labudovo jezero, gde nije bilo mesta, pa su odlučili da odu na Dunavski nasip u Crvenki.

- Imala je par viška kilograma, džogirala je i trenirala, pošto je bila gužva na Labudovom jezeru otišli smo u Crvenku. Ona je tako htela. Kada smo stigli na nasip parkirala je naš mercedes i otišla je da trči. 

Zoran Marjanović

Alo!/Vladimir Marković

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Dala je detetu vijaču i kada je krenula rekla je: "Odoh ja". Kada je krenula da trči u pravcu druge rampe. To je bio poslednji put da sam je video - ispričao u Marjanović.

On je naveo da je nasipu bilo mnogo ljudi, među kojima i nepoznatih. Kako je rekao, najpre su videli dvojicu mladića koja su trenirala. Jedan je bio svetlije, a jedan tamnije puti. 

- Jedan je lupio rukom i rekao: Ovo je jako dobar teren, na šta se Jelena nadovezala: "Šta je to, jel to hoće da zidaju nešto i ovde?"

Marjanović je naveo da je nasipu video čoveka sa repom, zatim da je nepoznati auto naišao iz pravca Pančevačkog mosta i čoveka koji je nosio crnu ofarbanu motku.

- Čudno mi je izgledao. Video sam i beli jugo koji je dolazio iz pravca Zemunskog mosta, kretao se malo brže nego što bi trebalo, mlađi čovek je upravljao, a pored njega je bio još jedan.

Zoran Marjanović

Alo/ V.Marković

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ V.Marković

- Otišli su ka nasipu. Jelenu nisam video. U susret mi je došao čovek od 60 godina i pitao sam ga jel video Jelenu, rekao je da nije. U jednom momentu sam ugledao tamni karavan, kretao se nasipom, krenuo je prema nama i nastavio i kada je prolazio pored nas, vozač se blago nasmejao - naveo je optuženi Marjanović, a zatim je opisao kako se raspitivao za suprugu po nasipu i da je naišao na ženu sa kozama, ali je i ona rekla da nije videla njegovu suprugu.

Potom mu je bilo čudno, pa je pomislio da joj  je pozlilo jer je bila na postu. Pošto se nije javljala na telefon, tražio je i dalje.

Pozvao je svog prijatelja iz policije, insprektora koji je došao da je traži i onda je prijavio da mu je žena nestala. Zoran je naveo da je potom pozvao brata Uroša i oca da traže Jelenu, ali da je nisu našli, a potom se vratio kući.

- Mislio sam da je oteta i imao sam nadu, očekivao da ćemo je naći. Na nasipu su mi prišli inspektori sa kojima sam otišao u policiju. Krenulo je ispitivanje sa ogromnom dozom sumnje. Koliko sam mogao da zaključim, sve je slutilo na najgore. Pitali su me da li sam spreman da idem na poligraf, a onda su mi ga uradili.

Zoran Marjanović

Alo/ V.Marković

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ V.Marković

- Kada su mi rekli "Eto, znali smo da si to ti, hajde ne pravi se lud". Znao sam da je moja žena mrtva. Tada sam saznao. Rekli su mi da pričam čime sam je ubio, na taj način sam saznao da mi je žena ubijena...

U iskazu je takođe naveo da su mu mesečna primanja od 100.000 do 200.000 dinara, jer je kompozitor, kao i to da je suprugom umeo da se posvađa oko sitnica kao što ej način odevanja. 

Marjanović je odbio da odgovara na pitanja tužioca ističući da je istraga vođena nezakonito. Pristao je da odgovara na pitanja suda i u toku je pauza.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi