Zoran i Jelena Marjanović
privatna arhiva
Zoran i Jelena Marjanović

privatna arhiva

Zoran i Jelena Marjanović, Foto: privatna arhiva

Tačno tri godine i šest meseci otkad se na nasipu u naselju Crvenka dogodilo stravično ubistvo pevačice Jelene Krsmanović, pred Višim sudom u Beogradu na optuženičkoj klupi danas će se naći njen suprug Zoran Marjanović.

Pevačicin suprug u svojstvu okrivljenog našao se nakon što su tužilaštvo i policija prikupili dovoljno dokaza koji su im ukazali da postoji opravdana sumnja da je zločin počinio upravo on.

Pročitajte još:

Ubistvo pevačice od samog početka istrage bilo je obavijeno velom misterije.

Prema prvoj verziji događaja, koju je Marjanović konstantno potencirao, pevačica je tog 2. aprila 2016. godine došla sa njim i ćerkicom na nasip u Crvenki kako bi rekreativno trčala. Ubrzo potom, ona je nestala. Njeno beživotno telo pronađeno je sutradan na otprilike 1.000 metara od mesta, gde se prema tvrdnji Marjanovića, rastala od njega.

Čudne okolnosti navodnog nestanka i brutalno ubistvo nedaleko od mesta gde su, prema Marjanovićevoj priči, bili on i njihova petogodišnja ćerkica, od početka su se činili sumnjivim istražiteljima. Tako su, nekoliko sati pošto je pevačica ubijena, policijaci priveli Zorana Marjanovića i odredili mu policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je ubio suprugu. Ispitivali su ga satima, podvrgnuli poligrafskom ispitivanju, međutim za određivanje pritvora i osnove sumnje da je svoju ženu ubio, nije bilo nijednog materijalnog dokaza. Nije bilo ni njegovog priznanja.

Zbog toga, Zoran Marjanović bio je pušten na slobodu, a istraga je krenula u različitim pravcima.

Glavni osumnjičeni za svirepo ubistvo supruge, mlade majke i pevačice, i u danima nakon zločina bio je on, a to je pokazivalo i veliko prisustvo forenzičara u kući Marjanovića više puta nakon što je zločin otkriven.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pripadnici MUP u više navrata iznosili su razne predmete iz kuće Zorana Marjanovića, a među njima bila je i garderoba koju je nosio kobnog dana u trenutku kada je pevačica nestala. Mesecima kasnije, ispostavilo se da je oduzeta odeća jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića! Naime, na garderobi koju je Jelenin suprug nosio kobnog dana pronađeni su tragovi blata za koje je detaljnom istragom utvrđeno da su istog molekularnog sastava, kao i blato sa mesta gde je pronađeno Jelenino telo.

Rezultati veštačenja dokaza koje je policija tokom istrage prikupila čekali su se i po nekoliko meseci, a kako su pristizali, jedan po jedan, sklapali su mozaik i sve više budili sumnju da je Zoran Marjanović ubica za kojim tragaju.

U septembru 2017. godine, čak godinu i po dana pošto je pevačica ubijena, njen suprug ušao je u rijaliti. Marjanović je mesto pred kamerama iskoristio da bi "dokazivao svoju nevinost", međutim samo dva kasnije Zoran je uhapšen zbog sumnje da je svirepo ubio svoju suprugu.

Tužilaštvo i sud smatrali su da su prikupili dovoljno dokaza da bi mu odredili i pritvor, a paralelno sa tim istraga je nastavljena u cilju otkrivanja što više novih dokaza koji će opravdati sumnju i rezultirati podizanjem optužnice protiv njega.

I zaista, nepunih šest meseci od njegovog hapšenja Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marjanovića zbog sumnje da je učinilac teškog ubistva svoje supruge Jelene Krsmanović. Međutim, ova optužnica vraćena je na dopunu “radi boljeg razjašnjenja stanja stvari”. Sud je isto ponovio i sa drugom, dorađenom verzijom optužnice.

U tom periodu, Marjanović je izašao na slobodu.

Pet meseci nakon smrti majke, Miloševićeva deca povukla potez koji je zaprepastio Srbiju!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 18:43 Blanušu Miloševići terete i da je neovlašćeno objavio knjigu "Čuvao sam Milološvića", koja govori o pritvorskim danima bivšeg predsednika SRJ pred njegovo izručenje Hagu.

Treću optužnicu, njeno potvrđivanje i zakazivanje pripremnog ročišta Zoran Marjanović je dočekao na slobodi. Na slobodi je dočekao i suđenje koje danas počinje u Višem sudu u Beogradu, a na kojem će se osumnjičeni za monstruozan zločin u Borči izjasniti o krivici.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!