DAKU HTELI DA UBIJU KAO ARKANA Na crnogorskog biznismena pucano na istom mestu na kom je izvršena likvidacija koja 20 godina intrigira javnost

Pokušaj likvidacije.

Željko Ražnatović Arkan, Miodrag Davidović Daka
Željko Ražnatović Arkan, Miodrag Davidović Daka, Foto: Alo!/Ilustracija

Hotel „Kraun plaza“ u Novom Beogradu, u kojem je preksinoć izvršen atentat na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića, mesto je na kojem je pre dve decenije ubijen Željko Ražnatović Arkan. 

Zajedno sa Arkanom ubijeni su i njegovi prijatelji, bivši radnici saveznog SUP-a, pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić, pripadnik SDG-a. Napadači su Ražnatovića upucali sa tri hica u glavu, a jedina razlika je u tome što je Arkan sedeo u separeu pored recepcije hotela, dok se Davidović nalazio na prvom spratu.

Božidar Spasić, bivši pripadnik DB-a, kaže da je zanimljivo što je za atentat na Davidovića izabrano isto mesto na kojem je ubijen Arkan i naglašava da se uprkos tome što je hotel dobro obezbeđen i što je okolina pokrivena desetinama kamera sa mesta zločina dosta lako može pobeći u dva pravca.

Mediji u CG ga sahranili

Ranjavanje Davidovića izazvalo je pažnju medija širom regiona, a crnogorski režimski mediji izveštavali su na veoma specifičan način. Tako je portal „standard“ iste večeri „sahranio“ Davidovića, objavivši vest da je umro (brzo je ispravljena), a juče je „Analitika“ utvrdila da njegovo ranjavanje nema političku pozadinu, te da motive za pokušaj ubistva treba definitivno tražiti u Davidovićevom poslovanju.

- Zanimljivo je i to da se u Beogradu pojavio snajper. Neki su ga prizivali pre desetak dana i evo ga - naglašava Spasić.

Koliko je situacija u „Kraun plazi“ u utorak uveče kada je pucano iz snajpera na nikšićkog biznismena i veliko ktitora SPC Miodraga Daku Davidovića (62) dok je sedeo sa vladikom Joanikijem bila dramatična, a scena izgledala poput onih iz akcionih filmova, posvedočio je Mišo Vujović, dugogodišnji prijatelj vladike Joanikija i novinar koji se zatekao na licu mesta.

Uviđaj
Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Davidović nije životno ugrožen, metak mu je povredio šaku, počinioci još nisu pronađeni, a Vujović kaže da se sve dogodilo munjevito. On primećuje i da je zanimljivo da je te večeri u istom hotelu boravio i crnogorski ambasador.

- Vladika Joanikije i Davidović su sedeli u jednoj od sala na prvom spratu hotela i razgovarali o Davidovićevoj zadužbini, manastirskom kompleksu na Goliji. Davidović je nalakćen na sto nešto objašnjavao vladiki kada se čuo tup udarac kroz staklo i opiljak od stolice je vladiku pogodio iznad oka. „Na pod“, viknuo je čovek iz Davidovićevog obezbeđenja. „Gađaju nas snajperom“, rekao je bacajući se prema vladiki Joanikiju i Davidoviću - prepričao je Vujović u svojoj kolumni, koju je napisao odmah posle događaja.

- Vladika je krajičkom oka ugledao na stolu crvenu mrlju. „Otkud prosuto crno vino, kada ga nismo pili?“, zapitao se i ne sluteći da je njegov sagovornik ranjen. Tek kasnije je ugledao krvavu Davidovićevu desnu šaku u koju se zario metak u trenutku dok u je držao u visini grudnog koša. Snagu projektila oslabili su debelo dvoslojno staklo i naslon stolice - kaže Vujović.

On je zaključio da je metak koji je ispalio profesionalac verovatno stigao sa okolnih zgrada, što, zaključuje, govori da je Davidović pomno praćen i opserviran.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi