Policija
Alo!/ Masanori Jošida
Policija

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Telo trogodišnje devojčice nađeno je ispred porodične kuće u Prahovu kod Negotina. Majka i očuh su je mrtvu odneli lekaru i kazali da je, navodno, pala sa terase! Naložena je obdukcija koja će utvrditi uzrok smrti, a istražnom timu će pomoći i forenzičari Sudske medicine iz Niša.

Dete je juče u 4.10 časova ujutro zatečeno mrtvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Policija je obavila uviđaj, a istraga je u toku. Kako saznajemo, roditelji su u prvoj izjavi policiji rekli da je devojčica pod nepoznatim okolnostima pala sa terase.

Ubistvo u Novom Sadu

Printscreen

Ubistvo u Novom Sadu, Foto: Printscreen

Prema našim saznanjima, okolnosti pod kojima je devojčica pala se još uvek ispituju.

- U jutarnjim satima u negotinsku hitnu službu roditelji su doneli dete koje nije davalo znake života. Imala je vidljive povrede jedne ruke i glave - saznajemo nezvanično.

Načelnica Zdravstvenog centra Negotin dr Aleksandra Paunović potvrdila je da je devojčica rođena 2016. godine preminula tokom prethodne noći.

- Dete je doneto bez vitalnih funkcija u pratnji majke i očuha, koji su tvrdili da je palo sa terase - izjavila je dr Paunović.

Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Kako saznajemo, obdukcija tela devojčice počela je juče oko podneva.

- Nalaz lekara sudske medicine treba da razjasni da li je devojčica zaista pala sa terase ili je, eventualno, reč o nasilnoj smrti. Obducenti treba da utvrde da li su povrede nastale prilikom pada i da li su direktno prouzrokovale smrt - kaže naš izvor blizak istrazi.

Terasa s koje je devojčica pala je spratu nedovršene kuće i nema ogradu. Nalazi se u Ulici 30. septembra, a s druge strane ulice je kuća Zoranovih roditelja. Komšije su čule njegovu majku kako u jutarnjim satima kuka.

- Ko zna šta se tu događalo. Što je dete u četiri ujutro izašlo na terasu? Možda su se supružnici svađali i probudili dete, pa je ono izašlo na terasu. Moguće je da je dete zbog njihove vike htelo da pobegne, pa je palo - sumnjičavo kažu komšije.

Zasada se ne zna kako se dogodila ova tragedija. Očuh i majka preminule devojčice treba da daju izjavu u policiji i pred tužiocem. U ovom trenutku okolnosti su nerazjašnjene i nadležni ubrzano rade na slučaju.

Goran Janković

Printscreen/Facebook

Goran Janković, Foto: Printscreen/Facebook

Očuh problematičan, imao posla s policijom 

U Prahovu niko ne zna ime devojčice. Komšije kažu da su čuli da je majka zove Una ili Luna i navode da su majku i devojčicu videle samo jednom.

- Majka i dete došli su u Prahovo, u kuću Zorana A. (29), pre oko mesec dana. Majka je bila u ljubavnoj vezi sa njim, pa su počeli zajedno da žive. Majka i devojčica su iz Bora. Zorana svi u selu znaju kao problematičnog. Imao je posla s policijom i nije čovek za primer - kažu meštani.

Nakon što je jutros oko 4.10 sati devojčica stara dve i po godine mrtva donesena u Hitnu službu u Negotinu, nakon informativnog razgovora, negotinska policija je odredila pritvor do 48 sati očuhu devojčice Zoranu A.(29) iz negotinskog sela Prahovo i njegovoj nevenčanoj supruzi, majci devojčice iz Bora.

Komentari (1)

zagor

28.05.2019 05:54

U 4 ujutru palo sa terase??? Pa i slepac bi video da lažu!!!! Jadno dete