Tuga i plač na groblju Orlovača
Dejan Briza
Tuga i plač na groblju Orlovača

Dejan Briza

Tuga i plač na groblju Orlovača, Foto: Dejan Briza

Ovo je na početku svoje ispovesti ispričala Branislava Katanić, rođena sestra Maje Đorđević (38), koju je tačno pre godinu dana bivši partner Marko Nikolić usmrtio nožem ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, pošto je prethodno na Banjičkom groblju zadavio njihovog sina Mihaila (4) na zadnjem sedištu automobila, a zatim, kada je trebalo da sina vrati majci, ispred Centra za socijalni rad ga je bacio pred majku i nju nasmrt iskasapio nožem. Nikolić je pre ubistva terećen za nasilje u porodici. Na groblju Orlovača u Beogradu tuga, plač i neverica!

Sestra pokojne Maje Đorđević: Branislava Katanić

Dejan Briza

Sestra pokojne Maje Đorđević: Branislava Katanić, Foto: Dejan Briza

 - Moj život je postao besmislen otkako nema moje Maje! Mi smo bile veoma bliske. Kažu da je s vremenom lakše, ali to nije istina! Njena smrt mi je najteže pala! U samo nekoliko godina, moja porodica je doživela više smrtnih slučajeva! Umrli su mi majka, otac, moje dete, moja sestra Maja i sestrić Mihailo. Verujte mi, tog dana kada su sahranjivali Maju, da ne trepnem bih legla pored nje, da i ja umrem! U celoj tragediji je sreća što nam je majka umrla pre Maje i Mihaila, pa nije videla šta se dogodilo posle! Pa i ona bi umrla istog dana! Monstrum je uništio našu porodicu, a meni je život stao posle toga! Da sam tog dana bila s Majom, i mene bi ubio, nije mogao očima da me vidi jer sam mu se suprotstavljala - kaže Branislava dok je njen dečko Aleksandar teši kraj Majinog i Mihailovog groba.

Branislava s dečkom Aleksandrom kraj groba

Dejan Briza

Branislava s dečkom Aleksandrom kraj groba, Foto: Dejan Briza

Nikolić je bio kukavica!

Branislava je rekla da je Marko Nikolić oduvek bio nasilan, ali i kukavica!

- Maltretirao je uglavnom žene, a pred muškarcem bi ustuknuo! Njemu je bio najvažniji novac, stalno je pravio skandale, lupao, razbijao, napadao! Čak je i mene davio! Džabe što je moja Maja htela da ga se otkači, kad on nju nije puštao! On je bio najobičnija kukavica, kad je trebalo da se donese presuda za nasilje u porodici, on je ubio nju! Kada je trebalo da odgovara za taj zločin, on se ubio u zatvoru! Kukavica! - kaže ljuto sestra nesrećne žene.

Pokojna Maja Đorđević je iz prvog braka imala sina Stefana, koji je nedavno završio osnovnu školu, a u junu mu je bila matura, što je Branislavi teško palo.

- Tog dana je bilo mnogo tužno! Ceo dan sam se suzdržavala da ne plačem, a došlo mi je da plačem na sav glas. Ceo dan sam provela sa njim, kupovali smo šta će da obuče za maturu! Čim je otišao, ridala sam, jer Maje nije bilo tu da ga isprati - priča jecajući Majina sestra i dodaje da stariji sin sve više liči na majku i da svaki put u njemu vidi sestru.

Marko Nikolić, kome je pretilo 40 godina robije, preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu nakon što mu je prerezan grkljan u kupatilu ćelije u Centralnom zatvoru. Kako se navodi, najverovatnije je reč o samoubistvu krhotinama ogledala, međutim, advokat Borivoje Borović, punomoćnik porodice Nikolić, podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. izvršioca zbog sumnje da Nikolić nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen u zatvorskoj ćeliji.

Komentari (1)

Цицка

14.07.2018 07:58

Kako je takav monstrum mogao da prodje pored vestacenja psihologa , pa ti ljudi treba da se bave pijacom a ne vestacenjem . Ne mogu ni roditelji Markovi opravdavati svoga sina bilo cim , ma sta da kazu da se desavalo sa druge strane koliko god da im je tesko zbog gubitka sina , za ovo NEMA NIKAKVOG OPRAVDANJA , jer se uvek trazi neko pravdanje za izvrseni zlocin ...psiholozi su trebali proceniti da Marko ima cudoviste u sebi usmereno na sopstevnu zenu pre svega a onda je nastradalo i dete