Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom
Facebook

 

Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom

Facebook

Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom, Foto: Facebook

Pročitajte još:

 

Sud nije našao nijednu olakšavajuću okolnost za Radovanovića i zbog toga je, za krivično delo teško ubistvo, osuđen na najveću kaznu zatvora koja može da se izrekne prema našem zakonu. Ubica je izricanje presude primio bez ijednog vidljivog gesta.

Kako je sud utvrdio, Radovanović je 6. maja prošle godine, kasno uveče, došao pred kuću u kojoj je bila Jelena sa troje maloletne dece, od kojih je najmlađe njegovo.

Ubijena Jelena Grbić

Facebook

Ubijena Jelena Grbić, Foto: Facebook

Još sa vrata viknuo je da Jelena otvori i da je "policija", a kada ga je Jelena prepoznala i nije mu otvorila, on je razbio staklo na ulaznim vratima, da iznutra otključa, a kako ključa nije bilo u vratima, on je ramenom odvalio vrata i upao unutra.

Po onome što je na sudu dokazano, čim je ušao unutra, Radovanović je počeo iz sve snage da šamara i pesnicama udara Jelenu, sve to pred njenim sinovima Dejanom, Darkom i Davorom, a kada je nesrećna žena pala na pod nastavio je da je udara nogama po celom telu.

Preporučujemo i ovo:

 

U jednom trenutku, Radovanović je kroz prozor iskočio do letnje kuhinje, tamo je našao nož, a koji sekund kasnije ponovo se vratio u sobu, gde su trojica dečačića plakali i molili ga da ostavi njihovu majku.

- Tada je Radovanović, Jeleni koja se sa poda pridigla na kolena, prišao sa desne strane, levom rukom joj podigao glavu, i nožem koji je bio u njegovoj desnoj ruci počeo da je ubada po grlo u po grudima.Nije se obazirao na plač dece i njihove molbe - sledi stravičan opis ubistva u Jeleninoj kući.

Ubijena Jelena Grbić

Facebook/Privatna arhiva

Ubijena Jelena Grbić, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Ubica je u jednom trenutku čak, Jeleninog najstarijeg sina Dejana u čijim je rukama video telefon pitao da nije slučajno zvao policiju, a onda je preplašenom detetu oteo telefon i bacio ga kroz prozor.

Kako je juče rečeno prilikom izricanja presude, Radovanović je kritične noći bio u alkoholisanom stanju, ali to nije bitno umanjilo njegovu sposobnost da shvati svoje postupke.

 

Radovanović je, inače, i ranije osuđivan zbog nasilja u porodici, prema nevenčanoj supruzi Jeleni, jednom na šest, zatim na devet i na kraju na 12 meseci zatvora. Poslednju kaznu nije izdržao. Jelenu nije zlostavljao, jedino kad je bio u zatvoru.

Pred sudom, tokom davanja izjave, ubica je izjavio da se kaje, da mu je žao što je ubio majku svog sina, da se ne seća samog čina ubistva, ali je sud konstatovao da je ubica bio svestan svog čina, da je priča o amneziji bez osnova.

Komentari (1)

vlajko

26.02.2019 21:14

I hraniti zlikovca 40 godina, treba vratiti smrtnu kaznu.