"PASAT“ SMRTI Molili smo ga da uspori, a on je vozio sve brže!

Vozač je sve vreme pio alkohol, pušio cigarete i pričao mobilnim telefonom, dok je vozio, a vozio je brzo.

Smrskani automobil smrti
Smrskani automobil smrti, Foto: Branko Janačković

"Molili smo ga da uspori, ali on bi dodavao gas i išao sve brže. Posle 25 minuta od poslednje molbe da uspori, doživeli smo nesreću.“

Ovim rečima Said Sama iz Iraka opisuje dramatične trenutke iz “pasata“ smrti, u kojem je juče oko 3.40 časova na autoputu Niš-Beograd kod Draževca poginulo troje migranata iz Avganistana, a deset ih je povređeno.

Probio rampu

Kako "Alo!" saznaje, "pasat" pun migranata uočen je prvi put na naplatnoj rampi u Doljevcu. Pošto je odbio da se zaustavi na naplatnoj rampi "Nais", vozač je nastavio velikom brzinom i udario u bankinu.

Među poginulima je i jedan petnaestogodišnji dečak, dok je još šestoro dece sa teškim povredama zadržano u Kliničkom centru u Nišu, kao i četvoro odraslih migranata. Jednoj ženi zbog težine povreda amputirane su obe noge, dok je jedna devojčica pronađena nekoliko časova nakon nesreće u šahti kraj autoputa povređena, ali živa.

Samo dvojica migranata su prošla bez povreda, od 15, koliko ih je prema dosadašnjim podacima bilo u automobilu. Nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu, vozač "pasata" je pobegao sa lica mesta i za njime policija intenzivno traga. Vozilo je imalo aleksinačke tablice, koje su ukradene.

Policija na tragu vozaču

Ninoslav Mitić, Načelnik PU Niš, rekao je da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

-Još je u toku uviđaj i radi se na utvrđivanja nesreće. Očekujemo da vozač "pasata" ubrzo bude identifikovan - rekao je Mitić prilikom obilaska povređenih u KC Niš.

Migranti iz Avganistana, Sirije, Pakistana i Irana krenuli su ka Danskoj.

"Vozač se veoma čudno ponašao. Vozio je brzo i svi su ga molili da uspori, ali je on umesto toga ubrzavao. Sećam se samo da smo poispadali iz vozila u jednom trenutku", priča Said, koji je sa još jednom ženom smešten na odeljenju vakularne hirurgije. 

Devojčica promrzla u šahti

Devojčica iz Sirije, koja je pronađena u šahti ima između 5 i 6 godina. Ona je u KC Niš primljena oko 12 sati, čak devet sati nakon nesreće!

Iračanin Said Sama
Iračanin Said Sama, Foto: Branko Janačković

"Došla je promrzla. Završili smo dijagnostiku, ona nema teže povrede, ali ima povrede na prednjem trbušnom zidu i to ćemo uskoro hirurški obraditi", rekla je dr Slavković.

 • Korisnik: mirko
  31/12/2016 - 01:18
  MENE SAMO INTERESUJE KO OVIMA PLACA LECENE ,VEROVATNO POKRADENI PENZIONERI I GRADJANI
 • Korisnik: Saki
  30/12/2016 - 10:37
  Gde su stali njih 15??? A na kršu letnje gume, gde je policija da zaustavlja i proverava??
 • Korisnik: laki
  30/12/2016 - 10:09
  Sta rade ti Avganistanci u Srbiji???? Sad ima da nas kosta njihovo lecenje i sahrane.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi