Bolnica medicinska sestra bolesnik pacijent
Alo!/Ana Paunković
Bolnica medicinska sestra bolesnik pacijent

Alo!/Ana Paunković

Starica ostala bez ruke, Foto: Alo!/Ana Paunković

Prava drama odigrala se u subotu oko 11 sati u Ivankovačkom Prnjavoru nedaleko od Jagodine, kada je Angelinu Milanović (89) u dvorištu njene kuće napao podivljali pas, rase terijer.

Lekari KBC Kragujevac, gde joj je ukazana medicinska pomoć, dva puta su je operisali, ali su na kraju, ipak, morali da joj amputiraju levu ruku do lakta. I pored adekvatne nege, Angelina je u životnoj opasnosti zbog zadobijenih teških povreda po celom telu.

Vapaje, kao i lavež pasa, koji su dopirali iz susednog dvorišta začula je rođaka. Ona je u prvi mah, mislila da je reč o bernardincu, koga baka čuva u boksu. Kada je uvidela da se nešto ozbiljnije dešava, telefonom je pozvala Angelininu unuku Mariju Jocić, koja je ubrzo stigla i pritrčala joj u pomoć u poslednjem trenutku.

Marija je baku zatekla kako leži krvava na zemlji, dok je razjareni terijer kidao komade mesa sa njenog tela. Dograbila je drvenu motku i njome nekoliko puta udarila psa i usmrtila ga.

- Mene je pozvala strina, koja živi u istom selu da mi kaže da čuje da baka plače i doziva pomoć - prepričava Marija Jocić, unuka povređene Angeline.

Ne zna se čiji je pas

Da li je reč o vlasničkom psu još nije utvrđeno, a leš terijera poslat je u Beograd na ispitivanje. Niko ga u selu ranije nije viđao, pa pretpostavljaju da ga je neko doveo.

- Prvi put sam ga videla, a koliko sam u stanju šoka mogla da primetim, nije imao ogrlicu oko vrata, pa sumnjam da će naći vlasnika - kaže Marija.

- Ušla sam u auto i za pet minuta stigla. Videla sam je krvavu kako leži, a pas je rastrže. Kuče se okrenulo ka meni i počelo da reži. Probao je i mene da napadne, ali sam brzo reagovala, uzela motku i snažno ga udarila i usmrtila. Da nisam na vreme stigla, ko zna kako bi se ovo završilo.

Marija je u ponedeljak obišla baku. Iako je starica bila u svesnom stanju, unuka strahuje da ona ovako teške povrede neće moći da izdrži.

- Taj razjareni pas joj je bukvalno samleo ruku, koju su joj, nažalost, amputirali do lakta - priča Marija.

- Bila je svesna, ali s obzirom na to koliko godina ima, bojim se da li će sve ovo moći da preživi. Imala je do sada dve operacije.

Šta je prethodilo ovom napadu još nije poznato, ali meštani pretpostavljaju da je pas bio gladan i da je pokušao da uđe u Angelinin kokošinjac. Tu su vidljivi tragovi gde je pokušao da prokopa rupu i razvali drvene daske. To je zasigurno alarmiralo i bernardinca, koji je počeo da laje, a na čiji lavež je starica izašla da vidi šta se dešava. Tada ju je i najverovatnije zaskočio terijer.

Komentari (10)

Goran

21.08.2018 10:35

Može li komentar nekog udruženja što štiti prava ovakvih pasa? Da li je opet kriv (bivši) vlasnik? Šta bi rekli da je ovo baba ili, ne daj Bože, dete nekog iz udruženja?

XXL

21.08.2018 11:44

@Goran - Da sad će to 'udruženje' kvazi ljubitelja životinja da napadnu unuku Mariju koja je na brutalan način usmrtila pobesnelog kera. Naravno i ta udruženja su odgovorna jer se NE brinu na adekvatan način o životinjama.

Tanja

21.08.2018 12:46

@Goran - Ovaj slučaj pokazuje u šta može da se pretvori izgladneo i izmučen pas...onda je, ipak, za pohvalu, što postoje entuzijasti koji volonterski brinu o lutalicama, daju im malo nežnosti i hrane...možda upravo zahvaljujući njima, ovakvih slučajeva nema još mnogo više.

Udruženja za brigu o roditeljima

21.08.2018 15:52

@Goran - Brinite o svojim roditeljima kad ostare...jer, ko će ako nećete vi?

Mitzy

21.08.2018 16:55

@Goran - Svi koji lupate ove minus dabogda i vas i vase drage rastrzale ovakve zveri.Sta drugo reci.

Iskra

21.08.2018 17:11

@Goran - Tuga... Tuga, pored sve tuge, tuga koliko ispravni komentari imaju minusa!!!!

Ceca

21.08.2018 11:10

Sta je ovo s nama? Jel' ovo Neko kolektivno ludilo? Opasni psi nam ubijaju ljude u svojim dvoristima, na ulicama, u parkovima. A mi kao u nekom bunilu cutimo. Institucije I drzava Koji treba da donose I sprovode zakone gde ste? Sta see ovo desava ?

Tanja

21.08.2018 13:39

Uzgred...kod bake u dvorištu bio je bernardinac u boksu...da je bio slobodan, ovo se ne bi desilo...mali pas ne bi smeo ni da udje u njihovo dvorište. A držati psa u boksu...

duska

21.08.2018 14:11

sta je radila rodjaka,dok je cekala da stigne unuka ?Zvala i cekala....sta...da je pas dokrajci ?!! Zar nije imala kamenje da baci na psa ?!! Mnogo mi je zao bake i zelim joj da se sto pre oporavi !

Iskra

21.08.2018 17:30

Muka mi je od tih pomodnih humanitaraca i zastitara pasa... Gde ste da se vidi korist od vas, od kuda toliko pasa lutalica, mislite da to što im s'vremena na vreme date malo hrane, činite dobro delo, muka mi je od vaših reči - "Jaoo kako je sladak pas.. Lutka lepa"!!!, sagnete se, pomazite i odete... Niste pomazili iz ljubavi, već što to posta moda, valja se skrenuti pažnja i tako na sebe... Gde nestase oni koji od nevladinih organizacija uzeše neke pare, tobož' da se postaraju za kuce..Uff...