Policija, ubistvo
Alo/Dejan Briza
Policija, ubistvo

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

Živoslav M. (64), čije je telo pronašeno u nedelju uveče vezano za drvo 300 metara od njegove kuće u Sremskim Karlovcima, umro je od gladi i žeđi. Policija je uhapsila maloletnika osumnjičenog za njegovo ubistvo, koji je inače njegov komšija, a koji nesrećnog Živoslava, kako tvrdi njegova majka, Cveta M. (96), mesecima maltretirao!

- Moj Živa je 31. avgusta otišao da nabere travu za koze. Te večeri se nije pojavio. Pomislila sam da ga nije policija odvela u dom, pošto je on voleo da luta. Otišla sam do čoveka koji prodaje sladolede jer je moj Živa voleo da uzme sladoled, ali ga ni on nije video. Prijavila sam nestanak policiji, a onda su mi u nedelju uveče policajci rekli da je moj sin mrtav - kaže Cveta.

Ona navodi da je odmah znala ko je ubica. Posumnjala je na mladića iz komšiluka koji je često, bez ikakvog razloga, napadao njenog sina.

- Pre mesec dana mu je iz čista mira razbio glavu! Kako sam videla Živu krvavog, pitala sam šta je bilo, što se nije branio? Moj Živa je bio takav, malo spor, ali se uvek sklanjao, ne bi ni mrava zgazio! Znam da ga je tukao još jednom, a zašto? Bez ikakvog razloga! Čak je pokušao i Čardak da nam zapali - kroz suze priča ucveljena majka.

Rajko Jovanović je komšija koji je otkrio telo nesrećnog čoveka.

- Rajko je pošao da obiđe košnice. Svaki drugi, treći dan je odlazio i već je pomenuo da se oseti neprijatan miris, ali je mislio da je neka životinja uginula. U nedelju je krenuo traktorom i sa visine iz kabine video je stravičan prizor. Telo nesrećnog čoveka bilo je u polusedećem položaju pored drveta, a oko njega se širio stravičan miris - rekla je njegova rođaka.

Pčelar je slučaj prijavio policiji. Na licu mesta je obavljen uviđaj, a pronađen je i kanap kojim su Živoslavu bile vezane ruke i noge.

- Na telu nisu pronađene smrtonosne rane, bilo je samo starih povreda na glavi. Obdukcijom je utvršeno da su creva bila prazna, pa se pretpostavlja da je žrtva preminula od gladi i žeđi, odnosno u najstrašnijim mukama - kaže izvor iz istrage.

Komentari (2)

Цицка

11.09.2018 00:13

Кад ухватите монструмчину прикажите га да му види цели свет фацу , каква мора да је то фаца која је способна да уради тако нешто .

bogoljub

11.09.2018 00:25

Dok ne bude zub za zub dešavače se ovo, vežite skota za radijator i premlatite na smrt, da se muči...