Stefan Pantić
Facebook/Printscreen
Stefan Pantić

Facebook/Printscreen

Stefan Pantić, Foto: Facebook/Printscreen

Rade Pantić, poznati pevač iz mesta Pečanica kod Požarevca, čiji se sin Stefan (19) utopio 24. avgusta na plaži Olimpik bič kod Paralije u Grčkoj, u ispovesti za „Alo!“ kaže da je njegov jedinac bio strastveni Zvezdaš i da je planirao da dođe na utakmicu Crvena zvezda - Jang bojs, ali ga je iznenadna smrt u tome sprečila. 

- Voleo je Zvezdu više od svega i išao je često na „Marakanu“. Jako mi je teško što nismo zajedno gledali utakmicu - priča ucveljeni otac, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao tužan status o Stefanovoj ljubavi prema crveno-belima.

Pročitajte još:

- Da je moj Stefan živ, bio bi najsrećniji zbog Zvezdinog prolaska u Ligu šampiona jer je voleo Zvezdu svim srcem! Večna ti slava, sine moj, nikad neprežaljeni, počivaj mi u miru - napisao je Rade na svom profilu, dok je u drugom statusu naveo:

- Hvala Crvenoj zvezdi za prolazak dalje. Ako ima nešto na onom svetu, moj sin je sada među anđelima i raduje se! Pobedila je Zvezda, sine moj. Žalim što nisi sa mnom gledao utakmicu, da se zajedno smejemo i radujemo. Voli te tvoj otac, gde god bio. Neka te anđeli čuvaju, mali moj - napisao je otac u potresnom statusu.

Tragedija, Stefan Pantić

Printscreen/Star.gr

Tragedija, Stefan Pantić, Foto: Printscreen/Star.gr

 

Rade Pantić kaže da bi njegov sin možda bio živ da spasioci tog dana nisu štrajkovali.

- Bio je neplivač i to mu je bio prvi odlazak na more. Tog dana, pred polazak kući, popio je limunadu i rekao sestri od ujaka: „Idem još malo da se okupam, pa krećemo.“ Nije ga bilo, a onda je jedan bračni par iz Mladenovca ugledao kako pluta potrbuške na vodi. Digli su uzbunu i izvukli ga na obalu.

Izašla da kupi ćerki sladoled, ušla u magacin i tu joj se gubi svaki trag! Brat probao da je dobije na telefon i doživeo šok!

AUTOR: Republika/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 28.08.2019. 12:02 - 28.08.2019. 12:33 Miljana Vesić (35), devojačko Stanić, nestala je juče oko 12 časova u Ribarima, mestu pored Šapca.

U pomoć je priskočila i medicinska sestra iz Kruševca, ali moj sin nije imao puls. Dotrčao je i jedan grčki lekar, kao i Rus, ali mom sinu nije bilo spasa - priča neutešni otac i s teškom mukom navodi da nije bio u stanju da ga identifikuje.

Rade Pantić

Facebook/Printscreen

Rade Pantić, Foto: Facebook/Printscreen

- Nisam mogao da vidim mog sina u bolnici, nisam imao snage... Unutra je ušla moja supruga Vesna. Još ne mogu da verujem da ga nema - kaže u ispovesti za „Alo!“.

Rade kaže da je Stefan završio školu za konobara i da nikada nije pio niti pušio.

- Na dan polaska na more, Stefan je žurio da džipom stigne do rampe, gde je trebalo da uđe u autobus za Grčku. Pre toga smo morali čak da zovemo majstora da bi otvorio zaglavljena vrata na automobilu jer nije mogao da izvadi svoje stvari. Supruga i ja smo ga tada poslednji put videli živog - navodi Rade.

Prazna kula za spasioce

Printscreen/Star.gr

Prazna kula za spasioce, Foto: Printscreen/Star.gr

Otac smatra da bi Stefan bio živ da grčki spasioci tog dana nisu štrajkovali.

- Utopio se ispred kućice za spasioce! Da je neko bio tamo, spasao bi ga. Hoću da tužim nadležne jer nisu uputili službe da dežuraju na obali. Nije mi do para nego do pravde. U policiji u Olimpik biču ponašali su se bahato. Samo su nam rekli da su našli telo. Nisu hteli da ga prevezu u Solun, pa smo platili privatno pogrebno preduzeće - ogorčen je Rade.

On još čeka da se prevedu papiri sa grčkog na srpski, pa da telo svog sina doveze u Srbiju.

Tragedija, Stefan Pantić

Printscreen/Star.gr

Tragedija, Stefan Pantić, Foto: Printscreen/Star.gr

- Kupio sam mu beli sanduk jer nije bio oženjen… - rekao nam je na kraju Rade i zaplakao.


Roditelji na injekcijama za smirenje

Otac mladića kaže da supruga i on primaju injekcije za smirenje. Za Stefanom tuguje i njegova starija sestra, koja se zimus udala, i stric Nebojša Neša Pantić, poznati harmonikaš.

Sonju priveli kao kriminalca u stanicu, pa se satima iživljavali!

AUTOR: Telegraf/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 27.08.2019. 23:48 Novinarku Jedinstva iz Novog Brda Sonju Ivković, uhapsila je danas oko 15 sati kosovska policija na putu Prekovce-Novo Brdo, dok je nosila najnoviji broj Jedinstva Srbima u selima oko Novog Brda, saopštila je redakcija lista Jedinstvo.

- Stefana je poklopio talas dok se kupao. Ekipa hitne pomoći pokušala je da ga vrati u život, ali, nažalost, nije uspela. Obdukcija je obavljena juče, a od papirologije zavisi hoće li Stefan danas biti dopremljen u zemlju, pa se još ne zna vreme sahrane - kaže otac Rade. 

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!