Šuma
Tanjug/Filip Krainčanić
Zvezdarska šuma

Google Street View printskrin

Foto: Google Street View printskrin

 

Policija je uhapsila M. K. i R. C. zbog sumnje da su za vikend tokom lova ubili Džemala Bećkovića (18) iz sela Župa i ostavili ga u šumi da umre!

Smrt Bećkovića od samog starta obavijena je velom tajni. Njegovo telo pronađeno je u selu Dobrinje, a policiji je prijavljeno da je on izvršio samoubistvo. Nakon uviđaja, po nalogu nadležnog tužioca, naređeno je saslušanje M. K. i R. C., posle čega im je određen pritvor.

Protiv njih je podneta krivična prijava i zbog nelegalnog nošenja oružja. Sumnja se da su oni u kobnom trenutku bili sa Bećkovićem u šumi.

Umro u bolnici

- Nakon smrti mladića istraga je pokazala da je, u trenutku kada je na zasad nepoznat način on zadobio prostrelnu ranu stomaka, bio sa još dvojicom prijatelja. U pitanju je šuma na teritoriji sela Dobrinje, udaljenom nekoliko kilometara od Župe. Nadležnima je u prvom trenutku prijavljeno da je u pitanju "samopovređivanje", u šta oni nisu poverovali - kaže izvor blizak istrazi.

Pročitajte još:

 

Nesrećni mladić je kako navodi izvor, ipak bio živ nakon što je pogođen u šumi i da je izdahnuo tek u bolnici.

Lovačka puška

Shutterstock

Lovačka puška, Foto: Shutterstock

 

- Mladić je preminuo u bolnici. Nakon uviđaja i razgovora sa njegovim prijateljima posumnjalo se u verziju o samopovređivanju, a istraga je dovela do dvojice njegovih prijatelja - kaže izvor u policiji.

Nesreća

Istraga će da pokaže da li je 18-godišnjak presudio sam sebi, da li je umro nasilnom smrću, ili je možda u pitanju nesreća u lovu.

- Naložena je obdukcija, a istragom će biti utvrđeno kako se sve odigralo, ko je pucao, da li je bio nesrećan slučaj ili je ipak bilo nekog umišljaja - dodaje izvor.