kuća, selo
Alo!/Dejan Briza
kuća, selo

Alo!/Dejan Briza

kuća, selo, Foto: Alo!/Dejan Briza

"Ubio sam oca, zario sam mu nož u srce", rekao je hladnokrvno na saslušanju M. M. (17) iz Paraćina koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem ubio oca Bobana M. (42) naočigled svoje majke, nakon čega mu je tužilac odredio pritvor do 30 dana.

Porodična tragedija dogodila se u utorak uveče u porodičnom stanu u Nemanjinoj ulici u Paraćinu, kada je Boban došao da poseti sina.

- Reč je o kulminaciji višegodišnje porodične netrpeljivosti. Boban je napustio porodicu i osnovao vanbračnu zajednicu sa drugom ženom, gde je i živeo, ali je održavao kontakt sa sinom, koji je ostao da živi kod majke. Njihovi odnosi su se menjali i pošto su obojica bili žustri, uvek su bili na ivici sukoba, što je u utorak naveče i kulminiralo zločinom - kaže izvor blizak istrazi i dodaje:

- Tinejdžer je očito imao nameru da ga ubije, zadao je ocu više uboda nožem u grudi i stomak, ali je fatalan bio onaj kada mu je oštricu zario u srce. Boban je bio jak i uprkos smrtonosnom ubodu davao je znake života kada je Hitna pomoć stigla. Brzo je prebačen u bolnicu, ali su svi napori lekara da ga spase bili uzaludni jer je u međuvremenu iskrvario i umro. Bio je to fatalan ubod u srce. Drama se inače odigrala pred majkom M. M. i bivšom Bobanovom ženom, koja je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Preporučujemo i:

Nasilje u porodici

Sava M., deda uhapšenog mladića, kaže da su se Boban i sin povremeno svađali, ali da ništa nije ukazivalo na tragediju.

- Jedno vreme su se lepo slagali i živeli. Povremeno je bilo i sukoba i svađa. U trenutku ubistva nisam bio u stanu, ali me je pozvala ćerka da mi kaže šta se desilo. Ispričala mi je da je Boban preksinoć došao u stan da vidi sina. Nerado su počeli razgovor i kada je Boban počeo nešto da prigovara sinu, došlo je do svađe koja se pretvorila u tuču. Obojica su bili snažni, ali je sin ipak mlađi i slabiji, pa kada je verovatno video da će dobiti batine, uzeo je kuhinjski nož. Ciljao mu je u pravo srce - priča deda Sava.

- "Jao, ubio sam oca, šta uradih", zapomagao je moj unuk, dok je udarao glavom o pod kraj Bobana, koji je ležao krvav i jedva živ. "Bobane, Bobane", vrištala je moja ćerka, dozivajući bivšeg supruga, pokušavajući da ga osvesti! Pokušavao sam da smirim unuka koji je počinjao sve više da ludi, plašio sam se da ne naudi sebi. Držao sam ga, a on se udarao u glavu, hteo da lomi sve okolo. U tom komešanju jedva smo dočekali da dođe Hitna. Plašio sam se da sebe ne povredi, jer je nedavno popio šaku tableta - ispričao je deda Sava za Novosti.

Po dedinim rečima, M. je jedinac, u februaru naredne godine puni 18. Boban je porodicu napustio kad je dečak imao sedam godina, ali je u poslednje vreme dolazio u njihov iznajmljeni stan. Hteo ja da uspostavi kontakt, ali uglavnom bi se posvađali. Da nesreća bude veća, deda tvrdi da je već godinu dana mladić psihički bolestan i pije lekove. Tvrdi i da ga je majka nedavno vodila u Beograd, sa overenim uputima za lečenje u različitim ustanovama, ali ga nigde nisu primili.

- Bio je nervozan, kad uđe u tu neku fazu ne spava po tri dana, ne jede. Samo sluša preglasnu muziku. Prestao je da ide u školu, izgubio dečji dodatak. Sam je pričao da noću razmišlja da se ubije ili da naudi nekom. Nedavno je popio mnogo tableta "lorazepama" i "bensedina". Nismo mogli da ga probudimo i odmah smo zvali Hitnu, pa su ga u bolnici spasli - ispričao nam je deda Sava.

Selo, kuća

Alo.rs/ M. O.

Selo, kuća, Foto: Alo.rs/ M. O.

Komšije iz Jagodnjaka nerado govore o ovoj porodici.

- Malo poznajemo te stanare iz prizemlja jer su se tu neki stalno doseljavali i odseljavali. Čuli smo da se dogodilo ubistvo - kažu komšije.

Inače, pokojni Boban M. je, prema priči poznanika, bio problematičan.

- U više navrata imao je sukobe sa zakonom i osuđivan je zbog raznih krivičnih dela. Imao je i nekoliko brakova, a u nekima je pritvaran zbog nasilja u porodici. Voleo je oružje i na društvenim mrežama isticao je fotografije na kojima nosi oružje - rekli su poznavaoci prilika u porodici.

M. M. je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Jagodini odlukom sudije za maloletnike određen pritvor do mesec dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva.

- Dali smo nalog za obdukciju i verovatno će biti obavljeno i psihijatrijsko veštačenje mladića - potvrdio je za Kurir Nenad Necić, viši javni tužilac.

Pročitajte još: