Uviđaj nakon ubistva
Vladimir Marković Alo
Nemanja Stojanovi'

privatni album

Nemanja Stojanović, Foto: privatni album

"Moj sin je ni kriv ni dužan ubijen. Likvidacija je bila namenjena njegovom komšiji. Istraga je pokazala da je sedam sekundi bilo presudno. Da je došao samo malo kasnije, on bi bio živ."

Ovako uoči godišnjice od ubistva sina, mladog jagodinskog advokata Nemanje Stojanovića (27), započinje priču njegov otac Milovan - Miki Stojanović. Nemanja Stojanović ubijen je hicima iz pištolja u noći između 12. i 13. septembra prošle godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Jagodini. Ubica je bio skriven ispred ulaza u zgradu i, kada je naišao advokat, ispalio je četiri hica. Prvi hici Nemanju su pogodili u srce, da bi ga potom ubica dokrajčio sa dva hica u glavu.

Pročitajte još:

Godinu dana kasnije, njegov ubica i dalje je nepoznat, a kako za "Blic" priča Nemanjin otac, takođe advokat Milovan - Miki Stojanović, istraga je pokazala da je mladić ubijen greškom - meci su bili namenjeni njegovom komšiji sa kriminalnim dosijeom.

- Za ovih godinu dana supruga i ja odlazimo svake nedelje u policiju u Jagodini da razgovaramo sa načelnikom i vidimo šta se dešava, ima li pomaka u istrazi. Svi nas ubeđuju da je rešavanje Nemanjinog ubistva prioritet, međutim još uvek se ništa konkretno nije dogodilo. Policija ima sumnje na nalogodavce, imaju pojedine dokaze... - kaže za Stojanović.

Prema njegovim rečima, informacije koje je dobio ukazuju da je sedam sekundi odlučivalo o sudbini njegovog sina.

- On je te večeri izašao radnim danom, što inače nije radio. Bio je u kafiću u Jagodini u kojem je u tom trenutku bilo još jedno 500 ljudi. Među njima je i bio njegov komšija iz iste zgrade sa kriminalnim dosijeom. Njega je Nemanja znao iz viđenja i bili su na "ćao - ćao". Slučajnost je htela da krenu u gotovo isto vreme iz tog kafića. Nemanja je stigao nekoliko sekundi ranije... zato je ubijen. Greškom - priča Stojanović.

Kako kaže Stojanović, postoji sumnja da su bombe koje su sredinom avgusta bačene u dvorište jedne kuće u Jagodini povezane sa ubistvom njegovog sina.

- Pisao sam svima i pišem i dalje. U međuvremenu sam započeo privatnu istragu. Sklapam kockice, pokušavam da utvrdim šta se desilo. Poslednjih godinu dana proživljavam najteže trenutke u životu. Teško nam je, nije istina da vreme leči - nama je teže nego ikada. Stalno nam je Nemanja u mislima i kada sam u sudnici, kada sam u gradu, kada spavam i kada ustajem.

Kao prvo, skoro svi su plakali, ja i moja supruga doživljavamo najteže trenutke za godinu dana koji su prošli brzo, teško, sa te strane plačemo, kukamo - priča naš sagovornik.

Kako kaže, nema kome se nije obratio, kome nije pisao sa molbom da se ubistvo njegovog sina što pre reši.

- Pismom sam se obratio predsedniku, premijerki i ministru policije. Odgovor sam dobio samo od premijerke da će sve učiniti da se ubistvo mog sina reši. Bez obzira na to da li su u pitanju sedam,15 sekundi koje su bile presudne, ja sam tražio odgovornost onih koji su ga ubili. Nalogodavci, svi oni moraju da se procesuiraju. Obratiću se svim međunarodnim institucijama i svim važnim ličnostima da se pronađu nalogodavci i izvršioci kako bi moj sin bio mirniji tamo gde leži - kaže otac.

Stojanović je pre nekoliko dana dobio je poziv od patrijarha Irineja da se sastane s njim. To će i učiniti!

Komentari (3)

gaga

12.09.2018 12:22

Jadni roditelji, nedao bog nikome,nema njima utehe,to samo oni znaju.

Aleksandar

12.09.2018 14:43

E advokatu, jel vidis kako je nama obicnim smrtnicima kada se sa vama advokatima uhvatimo u kolo + država koja nas zajedno sa vam tuk-tuk. E sad mi proživljavamo jos veće traume nego vi advokati. Saucesce za sina.

razmisli

12.09.2018 22:41

Advokat si , valjda znas sta je laz , pa kako si sebe ubedio da je sve slucajno ? da neko puca iz daljine , moze d abude slucajno ,ali kada dodje na metar i poslai 2 metka ,kako za to mozes da kazes da je slucajno ? id aga je pomesao ? pa 2 metka je u sina ispalio sa razdaljine od 1 do 2 metra .Zar su te ubedili da rodjenog sina izdas i prihvatis neistinu kao istinu ? Cak i da si prihvatio tu neistinu ,zar ti nije cudno da nema nikakvog traga niti osumnjicenog