Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker
Tanjug, Sava Radovanović
Dragoslav - Miša Ognjanović

Rajko Ristić/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Spasić čak ne isključuje i verziju da je Ognjanovića ubila strana obaveštajna služba jer je raskrinkao slučaj „Račak“, dok je zastupao Slobodana Miloševića.

- Mišu su mogli i nakon toliko godina da ubiju zbog toga što je razotkrio ulogu stranih službi u slučaju „Račak“. Mnogi su čekali godinama ovu priliku jer im sada smeta taj proces i, prema mom mišljenju, to je čisto političko ubistvo - ističe Spasić.

On ne isključuje mogućnost da je Ognjanović žrtva rata „kavačkog” i “škaljarskog klana”.

Božidar Spasić sumnja u umešanost stranih agentura

Alo, Dušan Milenković

Božidar Spasić sumnja u umešanost stranih agentura, Foto: Alo/ Dušan Milenković

- Mada, u njegovo ubistvo mogu biti upletene paravojne, parapolicijske i paradržavne snage. Ubica je sigurno profesionalac, iz redova policije, a uz sebe je imao još tri ili četiri pomagača - kaže on.

Nekadašnji službenik Državne bezbednosti ističe da je ubistvo duže planirano, a da počinioci verovatno nikad neće biti pronađeni.

Sanja se sklonila kod majke

Mišina udovica Sanja Papić se privremeno iselila iz stana u Novom Beogradu, gde je poslednjih meseci živela sa suprugom. Ona je trenutno u Novom Sadu sa svojom devetomesečnom ćerkicom Larom kod rodbine i još ne može da se oporavi od šoka.

- Čudno je da automobil kojim su pobegli nije spaljen, što inače stalno rade članovi mafije. Posle ubistva su brzo pobegli autom u pravcu Surčina ili ka centru grada - navodi on.

Sanja Papić u strahu za bezbednost

ALO/Dejan Briza

Sanja Papić u strahu za bezbednost se sklonila kod majke, Foto: ALO/Dejan Briza

Spasić kaže da su ubice dobro znale da će Ognjanović oko 18.30 doći pred zgradu, jer se sprema da ide na odmor ne bi li se priključio supruzi Sanji Papić, koja je već bila na letovanju sa njihovom ćerkicom.

- Da li je ubijen zbog rata klanova ili nečeg trećeg, treba da pokaže istraga - ističe Spasić.

I prva žena bila na sahrani

I prva Mišina supruga Nina, sa kojom ima sina Petra (26), bila je na sahrani, ali nije želela medijsku pažnju. Kako „Alo!“ saznaje, ona je na sahranu došla u društvu dvoje rođaka i nije bila u kapeli uz svog sina, koji je preživeo sačekušu. Nina je u braku sa Mišom bila nekoliko godina, a nakon razvoda, ostali su u dobrim odnosima. Ona se ponovo udala i radi za jednu grčku kompaniju.

On dodaje da je Ognjanović bio odličan advokat, a da je pre toga imao i sjajnu karijeru u policiji, gde je bio inspektor.

Advokat Dejan Lazrević kaže da je Ognjanović bio odličan pravnik

Masanori Jošida/ALO

Advokat Dejan Lazrević kaže da je Ognjanović živeo na relaciji kuća sudnica, Foto: Masanori Jošida/ALO

- Nikad se nije deklarisao kao pripadnik neke stranke, čak i kada je branio Slobodana Miloševića - kaže Spasić, kojem zbog toga nije čudno što niko iz SPS-a nije bio na sahrani ubijenog advokata.

Advokat Dejan Lazarević je rekao za „Alo!“ da je Miša živeo na relaciji kuća-sudnica.

- Bio je ne samo dobar kolega već dobar čovek i odličan advokat. Zajedno smo radili neke predmete i on se uvek potpuno posvećivao svojim klijentima. Često je išao njima u posetu u zatvor i dobro se pripremao za suđenja - rekao je Lazarević za naš list.

Komentari (15)

Naivni Gedža

05.08.2018 07:18

Ubica je amater, od skoro u klanu ili kandidat za prijem uz uslov da izvrši ovo ubistvo. Ispalio je četiri hica pa krenuo da beži, osvrnuo se i video da nema opasnosti pa se vratio i ispalio i preostale. Pri tome zbog visoke uzbuđenosti nespretno ranio i sina pokojnog Ognjanovića. Nije pobegao autom već se sklonio u obližnji, ranije zakupljen stan i sačekao da gužva prođe. I nije imao pomagače, za šaku evra ostavljeno mu je da sam sve isplanira i izvrši.Slično kao kod ubistva Nikole Bojovića.

Dejan Joksic

05.08.2018 08:03

Mozda i adresu u NS sa fotografijom zgrade i zaokruzenim prozorima stana? Cisto da se ljudi ne deranziraju eventualno trazeci je.

vota

05.08.2018 08:39

Bravo kakav strucnjak.Mozda je onaj a mozda onaj navrojao sve cega se setio dobro nije pomenuo moju babu od devedeset godina.

Dana

05.08.2018 09:02

Svi sve znaju i daju razne izjave da bi se promovisali u medijima. Bice kao sa ubistvom pevacice u Borci, razvlacice slucaj po novinama a rezultata nema. Ako se njegove kolege ne zauzmu za ovaj slucaj od resenja nema nista.

nenad

05.08.2018 09:23

ja ipak mislim da ga je ubio masovni ubica iz Nemacke

Alex

05.08.2018 09:26

Samo sam se pitao kada ce se javiti ziva legenda Boza Spasic sveznajuci, neverovatno koliko ovaj covek voli medijsku paznju tacno da je u njegovo vreme bilo rialitija on ne bi izlazio iz njih ko gastoz ili miki pcelar danas.

Liftadzija

05.08.2018 09:26

Onaj koji je ubio Nikolu Bojovica ubio je i Misu Ognanovica mozda ubica nije vise ziv ... da li je spaljeni covek pored lifta bio visok oko 180 santimetara .

Ljuba

05.08.2018 09:33

Ovo što radi penzionisani savezni supovac je bacanje prašine u oči i dodatno komplikovanje istrage.Svaki iole upućeni čovek može dodati još koji motiv, kao što ga "kači" Boža Spasić. i na kraju, šta to kvalifikuje čoveka iz DB da se bavi opštim kriminalom. Pardon, možda ga kvalifikuje više nego blizak odnos sa pokojnim Miroslavom Bižićem.

Mille

05.08.2018 10:44

@Ljuba - Ljubo bravo, po komentaru bih rekao da si radio nesto iz ove oblasti. Sve si tacno rekao.

OOUR

05.08.2018 09:40

Mislim da strane šlužbe ne ubijaju zbog već otkrivenih podataka, već pre nego što "pevneš"! P.S. Ovaj Boža mi sve više liči na Nadu Macuru, ne znam zašto.

Laki

05.08.2018 09:43

Od svega navedenog jedino je tacno da je čovek ubijen,dok veliki strucnjak zeljan paznje i marketinga nagadja ko bi to mogao da bude

Deda

05.08.2018 10:01

Spasić je spomenuo mnoge mogućnosti a žene nije.

Curcic srdjan

05.08.2018 10:11

Ma nista bez boze fosila!

Mungos

05.08.2018 13:06

Ubili su ga Britanci

Pera Detlic

05.08.2018 15:52

Mozda Seselj uklanja svedoke iz haga.