Hitna pomoć
Alo.rs
Hitna pomoć

Alo.rs

Hitna pomoć, Foto: Alo.rs

Tek što je sunce zašlo iza sivih oblaka, Beograd su u sredu potresla tri samoubistva mladih, starosti između 16 i 25 godina, i to u razmaku od samo tri sata.

Prva tragedija se dogodila oko 17 časova na Paliluli, na uglu Ulica Stanoja Glavaša i Kneza Danila, kada je devojka LJ. K. (19) skočila sa 19. sprata zgrade u kojoj je živela sa porodicom i pala na parkirani „reno klio“.

- Najpre smo čuli jak udarac ispred zgrade, a kada smo izašli da proverimo šta se desilo, videli smo devojku u lokvi krvi pored oštećenog automobila. Uplašeni, odmah smo pozvali Hitnu pomoć - rekle su komšije.

Devojka je bila živa kada su došli lekari, ali je preminula na operacionom stolu u Urgentnom centru. Motiv samoubistva zasad je misterija, ali pojedine komšije smatraju da su u pitanju ljubavni problemi.

Sat kasnije, u Batajnici, devojčica M. M. (16) obesila se u pomoćnom objektu kuće u kojoj je živela. Perspektivnu košarkašicu i gimnazijalku je s omčom oko vrata pronašla njena majka.

- Čuli smo da je pre samoubistva od bake tražila da joj ispeče palačinke, a potom je rekla da će otići da prošeta psa. Bila je odličan đak i dete za primer - rekle su komšije. Motiv njenog samoubistva za sada je nepoznat.

Oko 20 časova, tragedija se desila i u Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića, gde je mladić Đ. Z. (25) iz karabina ispalio hitac sebi u glavu.

- Bio je povučen dečko, student. Njegov otac Branko ubijen je pre 19 godina u antikvarnici, nakon pokušaja trojice muškaraca da iznude novac od mladićevog dede. Možda se zbog toga nesrećno dete ubilo… - traži razlog komšinica sa Dedinja, ali motiv takođe neće biti poznat do okončanja istrage.

Pročitajte još: