Damir Z.
Instagram
Damir Z.

Instagram

Damir Z., Foto: Instagram

Kako se sazanaje, brutalno ubistvo desilo se nasred ulice nakon navodno bezazlene svađe.

Lokva krvi

- Tragedija se desila u pešačkoj zoni. Osumnjičeni je posle verbalnog sukoba sa žrtvom izvadio pištolj, iz neposredne blizine u njega ispalio čak sedam hitaca i to naočigled brojnih građana. Hici su Damira pogodili u grudi i stomak i on je preminuo na licu mesta. Nastali su panika i komešanje, a osumnjičeni je iskoristio gužvu i pobegao sa mesta pucnjave - kaže izvor i dodaje da je F. S. posle kraće policijske potrage uhapšen u Tutinu.

PROČITAJ JOŠ:

- Uhapšeni mladić nije poznat policiji i nema dosije. Posle hapšenja se branio ćutanjem, a tereti se za krivično delo ubistva i nedozvoljenog nošenja oružja, zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati - kaže izvor i dodaje da je hapšenju mladića navodno prisustvovao i njegov otac.

Očevici brutalnog ubistva koje je uznemirilo građane Novog Pazara, ispričali su da su čuli prasak i vrisku.

- Čula se pucnjava, prasak za praskom, mislili smo da se radi o petardama, a onda je nastala vriska, ljudi su počeli da beže, na mestu, na kom se sve dogodilo, ostao je da leži mladić u krvi. Neka deca okolo počela su da plaču - ispričala je žena koja se u trenutku tragedije našla na nekoliko desetina metara.

Motiv nejasan

Prema rečima izvora, motiv obračuna je nejasan.

- Pominje se da se ubijeni Damir nešto ranije tokom noći posvađao sa bratom osumnjičenog F. S. i ispričao mu za sukob. Osumnjičeni je potom pištoljem došao u Ulicu Avnoja. Pošto je sreo Damira, počeo je da se raspravlja s njim i tokom rasprave je potegao oružje - kaže izvor.