Dragolsav Miša Ognjanović nije prijavio pretnje
Tanjug, Sava Radovanović
Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker

Tanjug, Sava Radovanović

Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker, Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Sin slučajno ocu nacrtao metu na čelo? Tvrdnje „škaljarca“ Jovana Jovice Vukotića, sina likvidiranog Veselina Veska Vukotića (57), u beogradskom sudu „da mu podmeću oni koji su ubili advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića (57)“, isprovocirale su ubistvo njegovog oca, tvrdi naš izvor upućen u stanje u crnogorskom podzemlju.

Pročitajte još:

Vesko Vukotić

Alo!/Vladimir Marković

Vesko Vukotić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Još na početku suđenja Jovica je negirao bilo kakve veze sa „škaljarcima“ i falsifikovanjem dokumenata zbog kojih je iz Turske izručen u Srbiju. Rekao je da mu je bezbednost ugrožena i da neki policajci prodaju informacije o njegovom kretanju jednom mafijaškom klanu. Tvrdio je da mu podmeću isti ljudi koji su ubili advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića. Moguće je da je ovo isprovociralo plaćenike koji su ubili advokata i da su na neki način želeli da ga kazne, jer „previše priča“ - kaže naš izvor upućen u prilike u podzemlju.

- Kao meta izabran je neko koga najviše voli. Jovica je tražio da iza zatvorenih vrata sudnice ispriča sve o klanova, čime je nacrtao metu na čelo bliskim ljudima.

Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Jovica je u teškom psihičkom stanju otkako je saznao da mu je otac ubijen pred kućom - kaže izvor „Alo!“.

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, kaže za „Alo!“ da je ubistvo nastavak rata klanova koji se nije ni prekidao.

- Ovo je obračun mafije i rat do istrebljenja. Ubistvom Vukotića poslata je poruka suparničkom klanu da će im uništiti celo pleme i sve pripadnike. Ubijena je glava porodice, što može biti poruka njegovom sinu, ali se osveta može nastaviti ubistvima drugih članova porodica jer se ide do potpunog uništenja - navodi Spasić.
Naš sagovornik nije želeo detaljnije da se izjašnjava o Ognjanoviću osim što je rekao da je istraga usmerena na oba klana.
- Možda „škaljari“ i “kavčani“ žele jedni drugima da podmetnu tu likvidaciju - zaključuje Spasić.