Mira Marković
EPA/Koča Sulejmanović
Mira Marković

EPA/Saša Stanković

Mira Marković, Foto: EPA/Saša Stanković

 

Nakon smrti Mirjane Marković, njena deca Marija i Marko Milošević nastavili su krivično gonjenje nekadašnjeg upravnika Okružnog zatvora u Beogradu Dragiše Blanuše i privatnom optužnicom ga terete za otmicu njihovog oca, nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića prilikom izručenja Hagu 2001. godine, kao i druga krivična dela na štetu te porodice.

Nastavak suđenja Blanuši zakazan je za 16. oktobar, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić.

Optužnicu su preko punomoćnika u svojstvu "oštećenih kao tužilaca" još 2005. protiv Blanuše podneli Slobodan Milošević, koji je tada već bio u Hagu, i njegova supruga Mira Marković nakon što je tužilaštvo odbacilo njihovu krivičnu prijavu protiv Blanuše.

Istetovirao krilo anđela, a njeno značenje će vas pocepati na komade! (FOTO)

AUTOR: Blic.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.09.2019. 15:42 - 11.09.2019. 15:58 Suđenje zbog ubistva koje se dogodilo pre tri i po godine konačno je počelo danas, a slučaj decenije budno prati cela Srbija.

 

Milošević je u martu 2006. godine umro u pritvoru Haškog tribunala, a Markovićeva je u aprilu ove godine preminula u Rusiji, u kojoj je poslednjih 13 godina živela u azilu.

Pročitajte još:

 Bonus video: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije

 

 

 

 

 

Komentari (1)

milovan

12.09.2019 14:09

Pa treba malo i bivsi upravnik zatvora da oseti zatvor. Jer je zasluzio.Zasto je dopustio da kindapuju coveka.A znaoje da je on odgovoran za njega kao i za svakog drugog zatvorenika.Ali voli covek pare.