Policija, Uviđaj
Tanjug/Jaroslav Pap
Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pred Višim sudom u Nišu u petak je održano pripremno ročište Darku M. (33) iz Niša, optuženom da je 20. novembra prošle godine u elitnom naselju Beverli hils oko 17 časova hicima iz vatrenog oružja usmrtio Miloša R. (25), zvanog Rebro, iz sela Tešica kod Aleksinca.

Odbrana i tužilac izneli su svoje dokaze, dok se optuženi u petak nije izjašnjavao o krivici. Međutim, kako Novosti nezvanično saznaju, optuženi isključuje bilo kakvu umešanost u ubistvo MIloša, koji je likvidiran ispred kuće, u kojoj je kao podstanar živeo sa suprugom i detetom.

Kobnog dana, Miloš je motorom došao iz grada da supruzi, koja je bila u drugom stanju i detetu donese kolače. Posle nekoliko minuta, ponovo je krenuo napolje, ali se na pragu kuće suočio sa ubicom koji ga je čekao ispred i odmah osuo paljbu po njemu. Ispaljeno je više od deset hitaca, od kojih su dva bila smortonosna po Miloša. Pogođen je dok je pokušavao da stigne do garaže u kojoj mu je bio parkiran automobil.

Ubica je uspeo da pobegne, a u prvi mah nije bilo poznato da li je imao pomagače, kao ni to da li je reč o delu amatera ili profesionalca. Sumnja je, međutim, pala na Miloševog druga Darka M. sa kojim je Radojković imao razmirice u poslednje vreme. Njega je policija uhapsila dva dana nakon ubistva na Beverli hilsu. Da je umešan u ovaj zločin, policija je posumnjala jer je njemu krajem juna prošle godine zapaljen automobil “mercedes”, a osumnjičeni za to delo bio je upravo ubijeni Miloš R., protiv kojeg se pred Osnovnim javnim tužilaštvom vodio postupak. On je uhapšen pošto je na kanti sa benzinom, koja je ostavljena pored olupine, pronađen njegov DNK.

Nezvanično se saznaje da su Darko M. i Miloš R. kontaktirali preko zajedničkih prijatelja, i da je navodno Darko tražio da Miloš plati odštetu za zapaljeni “mercedes” i da se pomire. On je, navodno, pristao, ali nije ispunio obećanje.

PROČITAJ JOŠ: