Uviđaj policija
Alo!/Rajko Ristić
Uviđaj policija Trgovačka Beograd ubistvo traka

Alo!/Rajko Ristić

Uviđaj policija traka, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Viši sud u Kruševcu osudio je Gorana Milenkovića (50) na 18, a Slavoljuba Krsmanovića (42) iz Kruševca na 16 godina zatvora za teško ubistvo Miljka Jaćimovića (73) aprila prošle godine u selu Stopanja kod Trstenika, potvrđeno je u Višem sudu u Kruševcu.

Pročlitajte još:

Zbog ometanja istrage Slavoljubova supruga Violeta Krsmanović (45) kažnjena je uslovno na šest meseci i na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Sud je utvrdio da je starina Miljko Jaćimović, koji je živeio sam na svom imanju, pretučen do smrti.

Milenković i Krsmanović su na svirep i podmukao način lišili života Miljka, tako što su mu drvenim motkama zadali najmanje 15 udaraca po glavi i telu, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede od kojih je i preminuo. Starca su napali jer je ovaj prethodno prodao kamion pa su Milenković i Krsmanović želeli da mu otmu novac.

Telo Miljka Jaćimovića naslonjeno na stolici oblivenoj krvlju pronašao je njegov komšija Zoran Živanović, koji je slučajno svratio da proveri zašto gori svetlo u Miljkovoj staroj kući.

Preporučujemo još:

ČAK NI NAKON OPSEŽNE REANIMACIJE JOJ NIJE BILO SPASA Ovo je Ana, devojka koja je preminula nakon porođaja u Kragujevcu!

Istraga je utvrdila i da je Miljko napadnut kada je krenuo da obiđe krave, a istražioci su na mestu napada pronašli tragove krvi Slavoljuba Krsmanovića, koji je prilikom napada povređen. On je posle hapšenja bio na lečenju u Beogradu.

Miljko Jaćimović je u Stopanji važio za jednog od najvrednijih domaćina. Njegovo ubistvo šokiralo je meštane ovom selu, a dodatna misterija bila je i to što se neko vreme nije znalo ko je i kako usmrtio starca.

Ipak, Milenković i Krsmanović su uhapšeni nekoliko dana nakon što je beživotno telo Miljka Jaćimovića pronađeno na imanju i to u staroj kući u kojoj je odlagao stare stvari i zimnicu.