Crnogorska policija
Foto: shutterstock
Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Crnogorska policija , Foto: Foto: shutterstock

 

Bogdan Milić (37) likvidiran je usred bela dana u kafiću na Cetinju, a trojica njegovih prijatelja su teško povređena. Prema navodima crnogorskih medija, Milić je nastradao zbog bliskih veza sa škaljarskim klanom, koji je već godinama u ratu s kavačkim klanom.

Cetinjanin je izrešetan na terasi lokala „Portun“ i ubrzo je preminuo, dok su njegovi prijatelji Dragan (33) i Goran (48) Vušurović i Marko Vujačić povređeni. Marko i Dragan ranjeni su u noge, dok se lekari bore za život Gorana Vušurovića, jer je pogođen u grudi i stomak.

Darko Mijović

facebook.com

 

 

Crnogorski mediji navode dve verzije. Prva je da je Milić likvidiran iz automobila u pokretu, a druga je da su mu prišla dva napadača sa silikonskim maskama i izrešetala ga.

- Zbog povezanosti Milića sa članovima škaljarskog klana, inspektori veruju da je ovo ubistvo nastavak rata škaljarskog i kavačkog klana. Sve ukazuje na to da je ubistvo detaljno isplanirano, da je Milić praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dve osobe - navodi portal „cdm.me“.

Policija, rotacija

Shutterstock

 

Policija je angažovala i helikopter kako bi došla do napadača, koji još nisu identifikovani.

- Dotrčala sam kada sam čula rafal. Milića su odmah odneli, a jedan momak, koji je bio krvav, vratio se do stola i uzeo telefon - ispričala je starija Cetinjanka za „vijesti.me“.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Milić je ove godine oslobođen optužbi da je 2016. posle ubistva Nemanje Medina iz Petrovca pomagao akterima zločina. Za zločin su terećeni Darko Mijović i Vladimir Ulam, ali su u martu ove godine oslobođeni optužbi. Mijović je brutalno likvidiran pre mesec dana u Nemačkoj. N. G.

Ubijeno 40 osoba za pet godina

Rat između škaljaraca i kavčana počeo je krajem 2014, kada je u španskom gradu Valensiji iz stana Gorana Radomana nestalo 200 kilograma kokaina. Radoman je bio prva žrtva sukoba, a za pet godina likvidirano je najmanje 40 ljudi.