Policija
Alo!/Nenad Vujanović
Policija

Alo!/Nenad Vujanović

Policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Tražeći drva za ogrev, Milena i Đevrija iz Makiške ulice u beogradskom naselju Železnik pronašle su u šupi napuštene kuće kovčeg umotan celofanom i na trenutak se ponadale da je unutra blago. Kada su ga otvorile, ostale su u šoku, ne zato što su im se snovi raspršili, već zato što je u kovčegu bio raspadnut leš komšinice koja je preminula pre više od dve godine!

Pročitajte još:

Izronila noga

Đevrija Jašari u ponedeljak ujutru je ušla sa komšinicom Milenom u dvorište u kome je nekada živela Ljubica Vujić, farmaceutkinja koja je preminula još 2016. godine. Od njene smrti kuća je napuštena, pa su one htele da uzmu drva za ogrev, ali i nešto od starih stvari koje su ostale za preminulom ženom. Ušle su u šupu iza kuće i počele da razgrću stare stvari nadajući se da će pronaći nešto vredno. Tada su ugledale stari kovčeg koji je bio umotan u najlon. Šalile su se kako je moguće da se u kovčegu nalazi blago i kako će se preko noći obogatiti. Maštajući o tome kako bi im se život mogao promeniti sa tolikim novcem, krenule su da cepaju najlon. Međutim, umesto blaga unutra su zatekle leš, za koji je kasnije ustanovljeno da je reč o Ljubici Vujić, koja je do pre dve i po godine živela na tom mestu.

- Otvorile smo kovčeg i videle žuti jorgan. Pomerile smo ga i videle jednu, a zatim drugu nogu i tad shvatile da je u kovčegu mrtvac! - prepričava Milena.

- Kada smo shvatile da je u kovčegu zapravo leš, i to sa sve krstom na kome piše godina smrti (2016), palo nam je na pamet da bi to mogla biti komšinica Ljubica, koju smo viđale početkom 2016, kada smo se i doselile u ovaj kraj. O bože, baba, pa zar ja da te nađem! - još u šoku ubacuje se Đevrija.

Nepoznati motivi

Ljubica Vujić je, kako saznajemo, preminula prirodnom smrću. Njen sin Radovan (55) uredno je prijavio njenu smrt, pa nikome u komšiluku nije jasno zašto majku nije sahranio po običajima, već je kovčeg sa telom držao u šupi. Pretpostavljaju da nije imao novac za grobno mesto, pa ju je, jednostavno, sakrio među starim stvarima! Zašto majku nije sahranio, pokušava da utvrdi i policija, koja je krenula u potragu za Radovanom, kome preti prekršajna prijava i kazna od 1.000 do 50.000 dinara.