Milan Gurović
Marko Metlaš
Milan Gurović ima halu u naselju Ledine u Beogradu

facebook

Milan Gurović ima sportsku halu u naselju Ledine u Beogradu, Foto: prinskrin/ facebook

Gurović je počeo da služi kaznu u aprilu, a na slobodi bi trebalo da se nađe u januaru. On kaznu služi u svom stanu u naselju Ledine, u Beogradu, gde ima svoj klub i sportsku halu.

- Gurović je najpre trebalo da kaznu služi u majčinom stanu u Novom Sadu, ali se predomislio i podneo molbu za odlaganje izvršenja kazne pošto je podneo zahtev da bude u Beogradu - kaže izvor „Alo!“.

Gurović u kućnom zatvoru normalno radi, pošto ima halu u kojoj trenira decu. Takođe ima pravo na dvočasovnu šetnju. Njega normalno posećuju njegova dva maloletna sina, koji žive sa majkom. Kućni zatvor, očigledno, prija poznatom košarkašu, pa tako na svoj Fejsbuk profil postavlja slike treninga iz svoje hale i druženja sa prijateljima.

Milan Gurović u slobodno vreme kosi travu oko kuće

facebook

U slobodno vreme kosi travu oko kuće, Milan Gurović, Foto: prinskrin/facebook

Poznati košarkaš napravio je skandal 10. decembra prošle godine u porodičnom stanu u Novom Beogradu, kada je posle svađe skočio na suprugu Tanju i počeo da je udara rukama. Međutim, ona je uspela da se otrgne, uzme mobilni i pozove ćerku.

- Gurović ju je sustigao u dnevnoj sobi, gurnuo je na pod i počeo da je šutira po telu. Dok je padala, pretio je da će ih sve zaklati. Nakon nekoliko trenutaka, u stan je ušla njihova ćerka M. G. (16), koja je zatekla oca i majku kako se svađaju, pa je počela da brani majku.

Govorila je ocu da prestane, a on je prišao, uneo joj se u lice, udario joj šamar, usled čega je pala na fotelju. Kada je ustala, nastavio je da je čupa za kosu i udara pesnicama u glavu - piše u sporazumu o priznanju krivice.

Milan Gurović sa suprugom Tanjom

facebook

Milan Gurović sa suprugom Tanjom, Foto: prinskrin/facebook

- Prišla je majci i počela da se svađa sa ocem. On je ćerku tada uhvatio za vilicu i udario njenom glavom o stepenice, posle čega ga je ona odgurnula, a Gurović je ušao u stan i nastavio da večera - piše u nagodbi koju je verifikovao Treći osnovni sud u Beogradu.

Gurović je u policiji izjavio da „supruga hoće da mu napakuje incident“ jer on već nekoliko godina želi razvod, a ona na to ne pristaje, ali onda se predomislio i sklopio nagodbu kojom je priznao nasilje u porodici.

Ne kajem, se zbog tetovaže čiča Draže

Kada su ga novinari pre tri godine pitali da li se kaje zbog tetovaže četničkog vojvodne Dragoljuba Draže Mihailovića, on je rekao: "Sigurno je tada bilo naboja, ali ne kajem se. Ja jesam Srbin, jesam nacionalista, ali u Srbiji, BiH i Hrvatskoj kada kažeš reč nacionalista, svi te smatraju šovinistom. Imam mogo drugara Bošnjaka od Mulaomerovića, Sinaovića, Teletovića, svih tih momaka, ali to me ne zanima. Ja to gledam. Stojim iza svega. Ne moraš da mrziš nikoga. Bolje biti dobar komšija nego loš. Imao sam problema i to je bilo onako malo i da ne kažem nepromišljeno. Amerikanci drže svoje zastave, BiH i Hrvati svoje, ja volim svoju. Ne kajem se, možda je moglo biti i drugačije. Poštujem tuđe stavove i drugačije gledam na ljude i na taj prokleti i nesrećni rat. Svi su izginuli, izginula je sirotinja, a niti jedan general nije poginuo na ratištu", tvrdi Gurović.

On je s Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sklopio sporazum po kojem mu je zabranjeno da šest meseci komunicira sa suprugom Tanjom (43) i ćerkom M. G. (16) i da im se približi na manje od 300 metara. Kada je Gurovićeva žena istrčala da pozove pomoć, on je krenuo za njom nastavljajući da je vređa, pa je ćerka istrčala u hodnik zgrade.

 Poznanici su za „Alo!“ ispričali da Gurovićev brak ne funkcioniše duže vreme, po sistemu toplo-hladno, ali da je to veče pukao, kada mu je ona zamerila što je tog dana išao kod majke u Novi Sad.

- Guroviću je to zasmetalo i došlo je do svađe. Njegova majka nije dolazila kod njega u stan, dok je Tanjina majka bila s njima. On je Tanjinog sina iz prvog braka prihvatio kao svog. Školovao ga je, zaposlio, kupio mu je stan i automobil - ističu prijatelji bivšeg reprezentativca.

Kako je utvrđeno, Gurović je u stanju uračunljivosti primenom nasilja ugrozio telesni integritet maloletne ćerke i supruge. Gurovićeva supruga je zadobila lake telesne povrede glave, nagnječenje sa krvnim podlivom u predelu nosa i obe jagodične kosti, kao i donje vilice. Njegova ćerka je zadobila lake telesne površinske povrede glave, nagnječenje sa krvnim podlivom nosa i obostrano u predelu jagodičnih kostiju i oguljotine kože nosa.

Bio šampion sveta, doneo medalje i Srbiju

Gurović je tokom karijere igrao za mnoge klubove, između ostalih i za Partizan, Crvenu zvezdu, Barselonu, Huventud, Galatasaraj… Sa reprezentacijom je 2002. u Indijanapolisu postao šampion sveta, a sa evropskih prvenstava ima zlato iz 2001. i bronzu iz 1999. godine.

Gurović je u braku sa Tanjom više od dve decenije i imaju troje dece, dva sina i ćerku, a sa njima živi i Tanjin sin iz prvog braka, koji sada ima 22 godine. Upoznali su u Budvi, a ona je tada bila razvedena i imala je petogodišnjeg sina. Navodila je da nije ni znala ko je Gurović. Tanja je sa Kosova, a njena porodica živi kod Leposavića. Delovalo je da su skladna porodica, a Tanja se požalila da je Gurović tokom poslednjih godinu dana ispoljavao svoju nezgodnu narav.

Pročitajte još: