Milan Beko
Ognjen Radošević
Milan Beko

Alo/Ognjen Radošević

Milan Beko, Foto: Alo/Ognjen Radošević

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Maja Adrovac oslobođena optužbe da je pomagala atentatoru prilikom pokušaja ubistva biznismena Milana Beka (59), saznaje ekskluzivno „Alo!“ od izvora iz pravosuđa. Veće je prethodno ukinulo prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Aleksandar Zdravković osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva Beka. Zdravkoviću je 8. jula, posle četiri godine, ukinut pritvor i zamenjen je kućnim, uz nošenje elektronske nanogice.

Preporučujemo:

- Veće Apelacionog suda je zaključilo da nema dokaza da je Adrovčeva na bilo koji način pomagala atentatoru i potvrdilo oslobađajuću odluku Višeg suda u Beogradu. Ovom presudom, ona je definitivno oslobođena krivice - kaže izvor „Alo!“.

Maja Adrovac

Vladimir Marković,Alo

Utvrđeno da nije umešana u atentat, Maja Adrovac, Foto: Vladimir Marković/Alo

Adrovčeva se teretila za pomaganje u pokušaju atentata na Beka tako što je izvršiocu obezbedila municiju, ali je već dva puta prvostepenim odlukama Višeg suda u Beogradu zbog nedostatka dokaza oslobođena optužbi.

Dalibor Katančwević, advokat

Nenad Vujanović, Alo

Dalibor Katančević, advokat, Foto: Nenad Vujanović/ Alo

- Apelacioni sud je posle razmatranja žalbi stranaka u postupku ukinuo prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Zdravković osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva Beka. Nakon razmatranja žalbi koje su drugostepenom sudu podnele stranke u postupku, tužilaštvo i odbrana, Apelacioni sud doneo je odluku da suđenje, u odnosu na optuženog Zdravkovića, zbog bitnih povreda krivičnog postupka bude ponovljeno. Istom odlukom, njemu je ukinut pritvor i zamenjen je merom kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom - rekla je Miljana Piljić, portparol Apelacionog suda u Beogradu.

Advokat Katančević: Jedina moguća odluka

Advokat Dalibor Katančević, branilac Maje Adrovac, izjavio je juče za naš list da još nema zvaničnu informaciju o odluci Apelacionog suda.

- Nisam primio odluku Apelacionog suda, pa iz tih razloga ne mogu ni da bilo šta komentarišem, ali svakako očekujem da prvostepena oslobađajuća presuda bude potvrđena u odnosu na optuženu Maju Adrovac, budući da je to, po stavu odbrane, jedina moguća opcija -rekao nam je advokat Dalibor Katančević.

Zdravković se tereti da je sa N. N. osobom 14. novembra 2014. u beogradskom naselju Senjak pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje života njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće.

- Zdravkoviću će suđenje biti ponovljeno pred Višim sudom u Beogradu, a očekuje se da to bude najverovatnije na jesen. On je u kućnom pritvoru, što znači da mora da se hitno postupa u predmetu. Od prvog trenutka očekujem da bude oslobođen jer nema nijednog dokaza protiv njega. Kada Apelacioni sud obrazloži svoju odluku, videćemo koje greške treba da otkloni Viši sud - rekla je juče za „Alo!“ Milica Colić Kravarski, Zdravkovićev branilac.

Milan Beko teško je ranjen u sačekuši ispred njegove kuće na Senjaku. Napadač, koji je imao saučesnika, pogodio je Beka sa nekoliko metaka u stomak i pobegao. Beko je u kritičnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde se oporavio. U istrazi, biznismen nije otkrio ko bi mogao da stoji iza pokušaja ubistva, ali je i tada, kao i kasnije na suđenjima, jasno tražio da se otkriju nalogodavci, kao i ko je zaista pokušao da ga ubije. Za Maju Adrovac je rekao da je ne poznaje i da je nikada nije video. 

Pročitajte još: