Miladin Kovačević
youtube/ AP Archive/ screensho
Miladin Kovačević, Foto: youtube/ AP Archive/ screensho

Tina T. je u noći između utorka i srede policiji prijavila da ju je njen poznanik fizički napao i oduzeo joj torbicu sa mobilnim telefonom i dokumentima, kako ne bi mogla da pozove pomoć.

Podsetimo da te 2008. godine kada je Kovačević brutalno pretukao američkog studenta, Srbija, tačnije građani Srbije, su taj diplomatski skandal morali da plate čak 900.000 dolara, koliko je država isplatila kao odštetu, a taj događaj u tom trenutku uticao je na odnose Srbije i SAD.

Praktično, Đilasova i Tadićeva vlast javno je uvela nasilje u društvo kao poželjnu stvar i poslali poruku nasilnicima - samo tucite i prebijajte, država će sve platiti...

Boris Tadić i Dragan Đilas , Foto: printscreen/facebook@www.danas.r

Uspeo da pobegne

Iako je bio uhapšen, i oduzet mu je pasoš kako ne bi mogao da napusti SAD, on je ipak uspeo da pobegne i to tako što mu je konzulat Srbije u Njujorku izdao privremenu putnu ispravu sa kojom je napustio Ameriku i vratio se u Srbiju.

Protiv Kovačevića je, inače, paralelno vođena istraga i u SAD i u Srbiji, koja je po isplati odštete porodici Štajnhauer, potpuno predata Srbiji, gde je Kovačević osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

Na ove činjenice podsetila i Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije napisavši na Tviteru:

- Trojica uvaženih kolega, koji danas sede u vrhu tri različite opozicione stranke, su učinili sve da se 2008. godine iz džepova gradjana izvuče oko milion evra da bi se ova baraba izvukla iz USA uz svojevrsni diplomatski skandal - navela je ona.

Pročitajte još: