HAOS KOD HORGOŠA 2 Migranti probili ogradu, mađarska policija pucala

Pripadnik mađarske službe obezbeđenja ispalio je noćas tri hica upozorenja nakon što je oko 60 migranata pokušalo da se probije kroz kontrolni punkt na granici sa Srbijom, saopštila mađarska policija. Veća grupa migranata probila je ogradu kod srpsko-mađarskog prelaza.

Granični prelaz horgoš
Granični prelaz horgoš, Foto: Tanjug

Niko nije povređen u incidentu, saopštila je portparol Silvija Sabo.

Policija je objavila da je grupa pokušala da uđe u EU na graničnom prelazu Reske /Horgoš/ oko 5.30 časova, zbog čega je pripadnik službe obezbeđenja pucao. Četiri osobe su uhapšene.

Na ovom graničnom prelazu dogodili su se veliki nemiri tokom vrhunca migrantske krize 2015. godine, kada se policija sukobila sa stotinama ljudi koji su pokušali da se probiju na teritoriju EU.

Premijer Viktor Orban posle toga je naredio da se podigne čelična ograda duž mađarske granice, da bi se sprečili dolasci.

Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a trenutno svake sedmice granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi.

Većina iz grupe koja je to noćas pokušala nije uspela, a četiri osobe koje su ušle u Mađarsku su presretnute, saopštila je policija i dodala da je prelaz zatvoren.

Veći kontrolni punkt za međunarodni putnički i teretni saobraćaj na ovom graničnom prelazu je otvoren, navodi policija.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi