Jabukovac
Printscreen
Jabukovac

Printscreen

Jabukovac, Foto: Printscreen

* Četvoro ljudi ubijeno u Jabukovcu

* Meštani sumnjaju na zločin iz koristoljublja

* Napominju i da je Raja Kazimirović bio u sukobu sa mnogim meštanima

Naime Raja Kazimirović, iako je imao kuću u samom selu Vratna, živeo je na salašu bez struje i vode, na tromeđi Vratne, Jabukovca i Urovice, u veoma nepristrupačnom delu, poznatom kao Velja Vratna, do kog vodi samo jedan kolski put koji preseca reka. Iako je važio za sposobnog čoveka, budući da se sam starao o velikom imanju sa dvadesetak krava i 40 ovaca, već je bio u godinama. Na salašu je živeo sa majkom koja ima vise od 90 godina i koja je bila slabo pokretna, hodala je na štakama, pa su tako bili laka meta za ubicu.

Pročitajte još:

Meštani kažu da je poroidica Kazimirović živela izolovano od drugih, da su bili veoma zatvoreni i da su slabo kontaktirali sa drugima.

- Ne znamo da smo ga ikad videli na nekoj svadbi, sahrani ili krštenju. Bio je prek čovek, slabo se s kim družio. A sa kim je dolazio u kontakt, uglavniom bi se to završilo nekim sukobom ili na sudu. Nije razgovarao čak ni sa rodbinom. Imao je sina Nenada, kog je ostavio sa majkom dok je još bio mali. Sin mu sada živi u Nemačkoj, slabo dolazi, ne pamtimo kad smo ga videli - pričaju meštani u dahu.

Gotovo svi meštani ovog malog mesta ubeđeni su da iza ovog zločina stoji koristoljublje, odnosno da je neko hteo da opljačka Kazimiroviće, jer su važili za imućne zbog velikog poseda, ali i zbog toga što im je pre tri nedelje u posetu iz Nemačke došla Rajina sestra Ljubinka sa ćerkom Draganom.

Dragoljub iz Valjeva se moli za sina (17), a sahranjuje sestrića (19)! Obojicu ih sam odgajio, prijavio da su nestali, a onda čuo stravične vesti!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 17:19 Porodični dom Stevanovića, u valjevskoj Ulici Nikole Nikolića, muk i tišina. Dragoljub, otac povređenog Stefana (17) i ujak poginulog Đorđa Subotića (19) kuka za sestrićem, ali i moli Boga za teško povređenog sina.

- Moguće da je ubica bio ubeđen da je ona donela neki veći novac sa sobom - pričaju.

Komšije kažu da se ubijeni Raja Kazimirović družio samo sa jednim svojim ispisnikom, i to ne previše, tek toliko da mu donese iz sela šta mu je potrebno.

- U selo je Kazimirović silazio, iako tamo ima kuću, samo da obavi posao oko košnica koje je tamo držao - kažu meštani i dodaju da je i tada slabo kontaktirao sa bilo kim.

Inače, uviđaj na mestu ubistva je još u toku i nije poznato kada će biti zavrešen. U selu, ali i susednim mestima, i dalje su jake policijske snage.

Jabukovac, selo Vratna

Alo.rs/Dragan Ilić

Jabukovac, selo Vratna, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

Budući da je Raja Kazimirović bio u zavadi sa mnogima, ispituje se veliki broj ljudi.

Meštani među sobom pričaju da sa četvorostrukim ubistvom možda veze ima njihov komšija S. M. koji je nedavno izašao iz zatvora gde je robijao zbog krađa i mučenja ljudi. Kako kažu, nisu ga videli nekoliko dana, pa sumnjaju da je možda povezan sa hororom.

Međutim, kako se nezvanično saznaje, policija još nikoga ne sumnjiči za ovaj zločin. Istraga je u toku i traga se za tragovima koji bi ukazali na ubicu.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

Nisam serlok holms

11.08.2019 12:30

Ali izgleda da se masakar desio u prepodnevnim satima. Autopsijom se moze utvrditi da li se pre ili posle dorucka ili eventualno posle rucka. Ubica( ili ubice) je znao ili bio obavesten koliko osoba zivi u domacinstvu. Ovaj masakar potseca na ubistvo poljoprivredni ka u svom dvoristu u opstini veliko gradiste pre neku godinu.