Zoran Marjanović
Alo!/Dejan Briza

 

Zoran Marjanović

Alo!/Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

* Ovo su sve bizarštine koje prate porodicu Marjanović

* Među njima je mesar koji se pojavio na grobu

* Ali i Zoranove astralne projekcije

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33), koja je svirepo ubijena 2. aprila 2016. godine, od samog početka pratile su brojne kontroverze, misterije i bizarni događaji.

Situacije i preokreti u ovom slučaju gotovo da su bili filmski, pa je teško poverovati da se, tokom tri godine od zločina, uopšte sve to dogodilo... Misteriozni muškarac na grobu, gastrabajterka kao mamac istražitelja, spot i pesma privatnog istražitelja o Jeleni, prokletstvo porodice... Neretko su čitavoj konfuziji doprinosili upravo članovi porodice Marjanović svojim kontradiktornim izjavama, čudnim ponašanjem i načinom života. Zoran, glavni osumnjičeni za zločin, u jednom trenutku ušao je u rijaliti gde je pričao o celom tom slučaju, njegova majka nikada ubijenoj snajki nije otišla na grob jer to može da škodi "njenoj energiji", a njegov otac za zločin je optuživao "misterioznog ljubavnika"... Taman kada smo pomislili da je bizarnostima došao kraj, jer se Zoran našao pred sudom, na dan iznošenja njegove odbrane sudija je njegovim braniocima i tužiocu dala misteriozno pismo koje je stiglo u sud. U pismu piše da za zločin nije kriv Zoran, već biznismen Dragoje Milinković iz Priboja...

ZORANOVE "ASTRALNE PROJEKCIJE"

U danima posle Zoranovog hapšenja, zbog sumnje da je svirepo ubio suprugu Jelenu Marjanović na nasipu u Crvenki kod Borče, na internetu je osvanuo njegov prvi intervju koji je kao dečak dao novinarima časopisa Treće oko. U ovom intervjuu on je pričao da od sedme godine doživljava "astralne projekcije u snu". Zoran je tada pričao o astralnim svetovima i njihovim nivoima sa kojima se upoznao tokom tih paranormalnih iskustava.

- Astralni svet je grad mrtvih, kako bi se reklo. U snu, kad zaspim, išao sam do prvog nivoa astrala. Ima četiri negativna nivoa i sedam pozitivnih. Negativni su za ubice i one koji ne rade pozitivno. Tamo sam video ljude koji i nisu baš ljudi - ispričao je tada Zoran Marjanović.

Zoran Marjanović

Alo/ Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ Masanori Jošida

AFERE OŽALOŠĆENOG UDOVCA

Rada Matić, gastrabajterka iz Beča, rodom iz Koceljeve, kao i Zorica Mitrović, žene su sa kojima je Marjanović dovođen u vezu nakon ubistva supruge. Matićeva je u žižu javnosti dospela nakon što su mediji objavili njenu prepisku sa Marjanovićem koga je upoznala preko Fejsbuk grupe "Podrška za Zorana", svega mesec i po dana nakon zločina. Ubrzo se, kako su pisali pojedini mediji, ispostavilo da je Matićeva sarađivala sa istražiteljima, koji su pokušali preko njenog odnosa sa Zoranom, da saznaju više o zločinu. U trenutku kada je razotkrivena, Matićeva je ušla u sukob sa Zoricom Mitrović, sa kojom je Zoran u tom periodu navodno bio u vezi. Matićeva je skočila na policijski automobil kako bi pokušala da spreči Zoranovo hapšenje. Nakon toga o njoj se u medijima više nije pisalo.

Više javno tužilaštvo, Zorica Marjanović

Masanori Jošida

Više javno tužilaštvo, Zorica Marjanović, Foto: Masanori Jošida

PROKLETSTVO PORODICE KRSMANOVIĆ

Oko godinu dana pre nego što je ubijena, Jeleni Marjanović (devojačko Krsmanović) preminuo je stric, s kojim je bila jako bliska nakon smrti oca. I otac i on preminuli su od raka. Nekoliko meseci nakon Jelenine sahrane preminula je i njena Majka Zorica, koja je, takođe, bolovala od raka. Serija smrti pokrenula je priču o prokletstvu ove nesrećne porodice.

ESTRADNA FORENZIKA

Jedna od najkontroverznijih ličnosti slučaja ubistva pevačice bio je Nenad Šipka, direktor Centra za forenzičkog istraživanja iz Novog Sada. Njega su angažovali rođaci ubijene pevačice, nezadovoljni istragom koju su vodili državni organi. Šipka je neprekidno tvrdio da pevačica nije ubijena na nasipu, već da je njeno telo tamo naknadno bačeno. Tužilaštvu i policiji se nudio kao svedok, ali su njegovi napori ostali bezuspešni. Najbizarniji momenat bio je kada je na kraju otpevao pesmu posvećenu ubijenoj pevačici, kako je tvrdio, na nagovor Jelenine sestre Teodore Krsmanović. Za pesmu je snimio i spot što je čitavu javnost ostavilo bez teksta.

SVEKRVA KOJA NE IDE NA GROBLJE I "LEČI ENERGIJOM"

Zorica Marjanović, svekrva ubijene pevačice, verovatno je najmisteriozniji i najintrigantniji član porodice. Među meštanima Borče poznata je kao nadrilekarka koja leči svojom bioenergijom. Za pomoć su joj se, navodno, obraćale i mnoge poznate ličnosti. Da se bavi nadrilekarstvom otkriveno je ubrzo nakon ubistva pevačice zbog čega je sporazumno osuđena na uslovnu kaznu zatvora od tri meseca. Sve je intrigiralo i to što Zorica nije bila na Jeleninoj sahranu, niti na bilo kom pomenu. Porodica je pravdala da ona na groblje "ne sme da ide zbog svojih moći". Neobično je bilo i to, što je na dan kada je otkriveno Jelenino ubistvo, ona mazala nokte na rukama kao da se ništa strašno nije dogodilo. Ona, takođe, nikada nije posetila sina koji je u pritvoru proveo mesece zbog sumnje da je izvršio ovaj zločin.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

RIJALITI HAPŠENJE

Početkom septembra 2017., Zoran Marjanović učestvovao je u jednom rijaliti programu. Pred kamerama je proveo nešto manje od dve nedelje, a odmah po izlasku je uhapšen i prvi put zvanično osumnjičen za ovaj zločin. U pritvoru je proveo 10 meseci, a nekoliko meseci kasnije optužen je. Na suđenju, koje je počelo prošle nedelje, Zoran je pričao i o svom boravku u rijalitiju tvrdeći da nije ušao zbog popularnosti "već da bi javno rekao sve o zločinu", jer "ranije nije imao priliku".

TAJKUN LJUBAVNIK

Nakon hapšenja Marjanovića, njegov otac Vladimir, koji je do tada o Jeleni uvek pričao kao o "anđelu" i najboljoj ženi i majci, promenio je ploču.

- Jelena je bila u vezi sa tajkunom. On je veoma moćan i drži pola grada. Jelena mu je tražila da se razvede, ali on nije hteo i zato ju je ubio - počeo je tada da priča stariji Marjanović. Nakon ovoga o misterioznom ljubavniku više niko nije pričao.

Jelena Marjanović

Alo.rs/Dejan Briza

Jelena Marjanović, Foto: Alo.rs/Dejan Briza

MISTERIOZNI MESAR NA GROBLJU

Pojava misterioznog muškarca u beloj majici na četrdesetodnevnom pomenu Jeleni Marjanović uzbunila je okupljene. Mnogi su počeli da pričaju da je možda to ubica. Muškarac je odmah uhapšen i priveden na informativni razgovor, međutim ispostavilo se da je reč o mladiću koji je bio pevačicin fan.

- Nisam ludak, ni ubica, Jelenu sam voleo kao rođenu sestru. U snu mu se javila i rekla da moram da "dođem na njenu sahranu" - ispričao je on policajcima.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"