Policija rotacija uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

On se, sa još trojicom drugara nalazio u "mercedesu" koji je oko tri sata posle ponoći, krećući se iz pravca Deževe ka Novom Pazaru, sleteo sa puta, udario u drvenu banderu, koju je od siline udarca pokidao, nekoliko puta se prevrnuo i zaustavio se u njivi, dvadesetak metara dalje.

- Čuo se strašan prasak, a kako su pokidali i žice od struje, svuda oko automobila je varničilo i mogla je biti još veća tragedija. Lazaru nije bilo spasa, nalazio se na zadnjem sedištu, iza suvozača, na strani vozila kojom su direktno udarili u banderu. Sreća u nesreći je i to što se radi o "jakom" automobilu, pa su ostali prošli bez većih posledica – priča jedan od žitelja Miščića.

Na livadi su i dan kasnije vidljive razmere udesa, slupan auto, pokidana bandera, obuća, odeća, lične stvari mladića, ali i nekoliko dvolitarskih flaša piva koje su ispale iz automobila prilikom prevrtanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema nezvaničnim informacijama, mladići su posle proslave u selu krenuli do grada "da se provozaju i prezalogaje".

- Još uvek nije poznato kako se sve desilo, ali je, navodno, vlasnik automobila bio protiv te ideje govoreći da je popio i da ne sme i neće da vozi. Međutim, javio se P.P. koji je rekao da je trezan i da može on upravljati njegovim vozilom zbog čega su se odlučili da krenu do Novog Pazara, ali je nakon jedne blage krivine izgubio kontrolu i sleteo sa puta – govore prijatelji četvorice mladića.

Nakon udesa, analizom je utvrđeno da P. P. nije bio trezan i da je imao 1,59 promila alkohola u krvi zbog čega mu je nadležni tužilac odredio pritvor do 48 sati zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobaćaja.

U domu Mirkovića vladali su tuga i muk. Niko nije spreman da govori za medije, a šokirane komšije govore da je Lazar bio zlatan dečak pred kojim je bila budućnost.

- Nažalost, ovo je druga pogibija jednog srednjoškolca u poslednja dva meseca u saobraćajnim udesima i to gotovo na identičan način. Pre četiri godine su iz istog naselja poginula i tri brata. Ne verujem da je toliko mladih ljudi nastradalo u saobraćaju u bilo kom gradu. Moramo da se dozovemo pameti, prvo roditelji, pa potom i mladi – govore u glas.

U udesu u blizini manastira Sopoćani dan pre početka školske godine poginuo je gimnazijalac Filip Ćirković. On se nalazio u džipu koji je, vraćajući se sa liturgije u toj svetinji, sleteo sa puta i udario u drvo.

Pre četiri godine iz istog naselja nastradala su i trojica braće Milojević - Miloš (22), Dalibor (18) i Marko (16). Oni su automobilom, nakon noćnog provoda, udarili u betonski stub.