Žrtva: Marko Veličkovski
Fejsbuk
Žrtva: Marko Veličkovski

Fejsbuk

Žrtva: Marko Veličkovski, Foto: Fejsbuk

 Oni su svi zajedno roštiljali i pijančili u vreme policijskog časa na splavu na reci Tamiš, u Jabuci kod Pančeva, ali je iznenada izbio sukob, u kojem je Marko izboden i ostavljen kao pas da iskrvari nasred ulice, nezvanično saznaje „Alo!“.

Dejan T. se tereti za ubistvo u Jabuci

Fejsbuk

Dejan T. se tereti za ubistvo u Jabuci, Foto: Fejsbuk

Marko je napadnut u petak oko 21 kod splava na Tamišu, u Jabuci. Njega je policija samo pola sata pre ubistva navodno vratila kući zbog kršenja policijskog časa, ali je on ponovo otišao na splav, gde je bilo celo društvo.

- Osim Marka, Dejana i Marjana, tamo je bilo još muškaraca iz sela. Najtragičnije je što su se svi oni dugo poznavali i družili se. Dejan i Marjan su bili dobri sa Markom, a evo šta su uradili! - navodi naš izvor blizak istrazi i opisuje kako je izbila tuča.

Splav na Tamišu gde se dogodila tragedija

Privatna arhiva

Splav na Tamišu gde se dogodila tragedija, Foto: Privatna arhiva

 

 

Klincu preti robija za ubistvo

Dejanu T. i Marjanu P. je posle saslušanja određen pritvor kako ne bi uticali na svedoke. Kazna koja im preti može biti i veća od 10 godina. Dejan je na svom Fejsbuk profilu kao naslovnu fotografiju stavio vukove, a na fotografiji piše: “Bolje da te obese zbog vernosti nego da te nagrade za izdaju.”

- Dejan je završio srednju mašinsku školu i skitao je po selu. Viđali smo ga sa likovima starijim od njega. To što je uradio, ako je istina, za svaku je osudu - kaže jedan od meštana.

 - Dejan i Marjan su navodno počeli da biju Marka, posle čega se on otrgao i počeo da beži. Uhvatili su ga i Dejan je nesrećnom mladiću zadao fatalni ubodem nožem u stomak. Posle toga su ga ostavili kao psa, a pronašli su ga prolaznici! - kaže naš sagovornik.

Prema rečima našeg izvora, na splavu je bilo 15 muškaraca i svi su privedeni, a policija je navodno reagovala i pre ubistva.

- U Jabuci su svi šokirani. Dejan je najobičniji balavac, dok je Marjan poljoprivrednik. Obrađivao je njive, uzimao ih u zakup. Ima porodicu i troje dece. Pijančili su svi zajedno, a na kraju su potegli nož na druga! To je za svaku osudu. Neki čak pričaju da je splav na kojem je izbio sukob u Marjanovom vlasništvu - ističe naš sagovornik.

Nije poznat razlog svađe koja je rezultirala ubistvom.