„Najradije bih se zavukla u mišju rupu“: Marina Andrejić
Petar Marković
„Najradije bih se zavukla u mišju rupu“: Marina Andrejić

Petar Marković

 Marina Andrejić, Foto: Petar Marković

"Ne prođe dan, a da se ne zapitam gde je Đorđe, da li je uopšte među živima ili je mrtav. Ne znam da li da detetu palim sveću. Ipak, čekam i nadam se da će mi se jednog dana pojaviti na vratima. Kažu da me u depou suda čeka lobanja da je sahranim, a čija je to glava bila, moje dete je imalo celo telo, a i ta lobanja nije njegova, to je potvrdila i njegova zubarka".

Ovim rečima započinje ispovest za Kurir Marina Andrejić (45) iz Majilovca. Marina je optužena da je u julu 2010. motikom ubila sina Đorđa (13). Bio je to slučaj koji je šokirao Srbiju, a Marina je tada označena kao čedomorka. Međutim, u julu 2012. godine Apelacioni sud oslobodio ju je krivice usled nedostatka dokaza i ona je posle 703 dana izašla iz pritvora.

Ostala bez porodice

Osam godina kasnije Marina kaže da u njoj još uvek živi nada da joj je dete živo.

- Ja ga nisam ubila, njegovo telo do danas nije pronađeno. U šta da verujem? A imam razloga i da verujem da ga je neko namerno sklonio od mene - kaže uplakana žena. Dok nam pokazuje porodične fotografije, objašnjava koliko joj sin nedostaje.

- On je bio maza, išao je i ljubio sve redom. Mene, sestru, tatu... Od dana kada je nestao, moj život se okrenuo naopako. Bez deteta mi se ne živi, ali živa u grob ne mogu. Ne dao bog nikome ovako nešto - priča Marina.

Prisećajući se kobnog dana kada je Đorđe nestao, kaže da su svi nju krivili jer je poslednja bila s detetom.

- Suprug, svekrva, njihova familija, svi su mi govorili da sam kriva što sam izgubila dete. Ubrzo sam uhapšena. Na silu su me naterali da priznam nešto što nisam uradila. Već sam u pritvoru bila okarakterisana kao čedomorka - objašnjava Marina.

Prema njenim rečima, neke žene su u zatvoru čak i fizički nasrtale na nju i čupale joj kosu.

- Obilazio me je suprug Dejan. Kad god bi došao, plakali bismo zajedno. Donosio mi je pisma od mlađe ćerke Anđele. Međutim, nakon Dejanove smrti njegova familija je okrenula i nju protiv mene. Napunili su joj glavu kako sam prodala njenog brata. Dete je bežalo od mene. Pomirile smo se nakon četiri godine, kada je trebalo da slavi punoletstvo. Zagrlila sam je kao da je prvi put grlim - priča Marina.

Niko mi ne da posao

Marina navodi da ima razloga da sumnja da je familija pokojnog supruga odgovorna za nestanak dečaka.

- Znali su da će Dejan ubrzo da umre, a da ću ostati s decom u kući - priča ona. Nakon svekrvine smrti usledila je borba za kuću u Majilovcu u kojoj je živela sa suprugom Dejanom, koji je umro pet meseci nakon dečakovog nestanka.

- Uspele smo i kuća je sad moja i Anđelina - kaže Marina.

Kaže da niko ne želi da je zaposli.

- Ima onih koji još uvek veruju da sam ubila sina. Dobila sam dva miliona dinara, od toga živimo. I taj je novac je pri kraju, ne znam šta ću posle - objašnjava Andrejićeva.

Komentari (16)

poraz

16.02.2018 12:44

ipak postoje savrsena ubistva. u Srbiji vec toliko puta dokazano. tacno se zna ko ali nema dokaza i nikom nista.

GLUMICA

16.02.2018 13:47

@poraz - savrseno ubistvo je jastukom ...obdukcija pokaze srcani udar.Sve ovo drugo u Srbiji nisu savrsena ubistva vec ,,losa,,istrga ...ili nikakva...jer ne sme se zameriti najmocnijim ljudima...oni imaju pravo da ubijaju

Koristan savet

16.02.2018 15:10

@poraz - Glumica@ E, hvala ti ko sestri na ovom uputstvu.Jesi to probala ili samo procitala?

GLUMICA

16.02.2018 15:54

@poraz - slusala forenzicare i patologe,,,,,a ovo ubistvo drogom i guranjem auta u jarak...znam o cemu pricas...

Au

16.02.2018 13:26

Gledam joj facu i nisam pametna.

goxy LA

16.02.2018 16:18

@Au - kao zensko stidi se svojih reci ali zadnji dio tvog komentara sve govori i zato bolje ne soli tudju nesrecu

GLUMICA

16.02.2018 13:44

ovo je primer da se na slobodi nadju i ubice jer nema dovoljno dokaza

Posmatrac

16.02.2018 16:54

@GLUMICA - A ti znas provereno da je majka ubica? Kako mozes sa tvrdis nesto sto ne znas...majka je nevina dok se ne dokaze suprotno!

GLUMICA

16.02.2018 20:21

@GLUMICA - pratila sam slucaj i znam svaki detalj,,a koja majka bi preko usta prevalla da je ubila dete ako nije...pa makar je klali

pa makar je klali

16.02.2018 22:52

@GLUMICA - Ocigledno nemas dece - za takve poput tebe i nisu. "Pa makar je klali" - time si uvredila sve majke i po tvome je svakoj majci preci njen zivot od zivota deteta. Ne dao Bog da neka majka iz nehata zgazi ili nekako povredi dete NIKADA sebi ne bi oprostila. Primecujem da cesto komentarises, uglavnom negativno, vecina se ne slaze sa tobom. Resavaj problem koji imas sama sa sobom i ne mesaj se svuda, narocito u situacije u kojima nisi ucesnik ili svedok

Meda

17.02.2018 03:48

@GLUMICA - Glumice, sto se ovog slucaja tice, ne mogu de pricam. Ne kazem da ona nije ubila, ne znam, mozda i jeste. Ali, postoji mogućnost da nije. A kad bi policija uzela da me tumbesa, iskreno, ne znam sta bih bila spremna da kazem, ne daj Boze nikome ovako nesto. Ja mislim, da dete, na zalost, nije zivo, cim se do sad nije pojavilo, a nadam se da nisam u pravu. A jel mislis da je suma dobro pretrazena? Ja sam ubedjena da nije. I danas se tim slucajem vise garantovano niko ne bavi.

Vanda

16.02.2018 14:26

Nadam se da je nevina ,ali me neka jeza obuzela kad sam videla sliku

Meda

16.02.2018 17:49

Mozda sam glupa, al ja i dalje verujem da postoji mogućnost da Marina nije ubila malog.

Biba

16.02.2018 19:08

Ovoj ženi od prvog dana ne verujem ništa! Nema toga šta prava majka neće za svoje dete uraditi, a ova se kao posekla, pa 3 dana nikako da ustane, već poslala dete. I ne oglašava se što deteta nema, već što je potrošila 2miliona pa treba još.Roditelji Barbare Vitez prevrću nebo i zemlju da nađu dete, a ova se od muke prvo udala, a posle pare traži kad god joj usfali.Sto nije tužila što joj sina nema?

Meda

17.02.2018 03:37

@Biba - Biba, zasto pricas gluposti? Tri dana nikako da ustane? Povredjena je trazila put, a verovatno ima slabu orijentaciju u prostoru. To sto se kao udala, garantovano kao i dosta zena nije imala gde bila je na ulici. Meni je tata ostavio krov nad glavom, al nisu svi te srece, pa se mnoge udaju navrat nanos jer nemaju gde. I koga da tuzi? Drzava se ovim slucajem sigurno vise i ne bavi. Strasno.

Цицка

17.02.2018 19:28

Дечка нема, свекрва јој је хтела преокренути ћерку против ње, хтела јој је одузети кућу , не мора све ово ништа да значи можда свекрва зна што нико други не зна али можда би и свекрву могли на полиграф чисто да полиција има мирну савест. .