Mesto  pronalaska mladi'a
Privatna arhiva Alo
 Mesto  pronalaska mladi'a

Privatna arhiva Alo

Ilustracija: Privatna arhiva Alo

Prema nezvaničnim saznanjima, sa M. S., štićenikom Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, koji je bio na godišnjem odmoru, u društvu je bio i F. J. (19), koji je takođe povređen, ali nije u životnoj opasnosti.

Mladići su bili u parkiću iza zgrada broj 33 i 35 u Ulici Dušana Vukasovića. S kim su se posvađali, zasad nije poznato, ali je verbalni sukob prerastao u fizički i napadač je nasrnuo na M. S. i F.J. Maloletnik M. S. je uboden u stomak, a njegov prijatelj u gornji deo leđa. Napadač je pobegao verovatno kroz neki od pasaža okolnih zgrada.

Teško povređeni M. S. uspeo je da se kroz prolaz između zgrada dotetura do autobuske stanice, a njegov drug je pao u prolazu. Na autobuskoj stanici teško ranjeni mladić je pao, držeći se za stomak. Pritrčala mu je žena koja je čekala autobus i pozvala Hitnu pomoć, a do njihovog dolaska pokušala je da mu pomogne i zaustavi krvarenje iz stomaka.

- Nijednog od tih mladića ne poznajemo. Samo smo videli da je mladić pao na stanici. Držao se za stomak. Došla je Hitna, a tada smo njegovog druga videli u haustoru između zgrada, takođe povređenog - kažu komšije koje su se zatekle u blizini mesta obračuna.

Hitna pomoć je M. S., koji je izgubio dosta krvi, odvezla u Urgentni centar, dok je njegov drug transportovan u KBC “Bežanijska kosa”. Uprkos medicinskoj pomoći, M. S. je preminuo devet sati posle prijema.

F. J. zasad ne želi da otkrije detalja u vezi sa napadom.

M. S. i F. J. su od ranije poznati po nasilničkom ponašanju. Zasad nije utvrđeno da li je možda nožem na njih nasrnuo neko sa kim su se ranije sukobili ili su nesuglasice možda nastale neposredno pre napada. Takođe nije poznato da li ubistvo ima veze sa navijačkim grupama.

Kako saznajemo, M. S. je odrastao na Novom Beogradu, gde su mu i dalje roditelji. Zbog nasilničkog ponašanja sud ga je uputio u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.