Borča, policija, hronika, uviđaj
Alo / Dejan Briza
Borča, policija, hronika, uviđaj

Alo / Dejan Briza

Foto: Alo / Dejan Briza

Vlasotinačka policija je, po prijavi Centra za socijalni rad, pronašla dvoje maloletne dece iz inostranstva čiji boravak nije prijavljen. Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok je protiv 51-godišnje žene, u čijoj kući su deca pronađena, podneta prekršajna prijava, pišu Južne vesti.

Predsednik Fondacije "Tijana Jurić" koja se bavi poboljšanjem bezbednosti dece Igor Jurić, objavio je na Fejsbuku da su deca u kući bila sakrivena nekoliko meseci i traži odgovore od nadležnih.

U policiji ne navode iz koje zemlje su deca i kako su dospela u Vlasotince, a Jurić navodi da su iz Rijeke.

Preporučujemo:

Kako kažu u policiji, oni su po prijavi preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti.

- Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok su policijski službenici privremeno oduzeli putne isprave dece i overene saglasnosti roditelja sa kojima su, sa pomenutom ženom, ušli u Republiku Srbiju - kažu u policiji.

Takođe, protiv 51-godišnje žene podneta je prekršajna prijava po Zakonu o strancima, po kojem je svako kod koga borave strani državljani dužan da to prijavi policiji, što ona nije učinila.

Policija je sve spise dostavila Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu na dalje odlučivanje.

Predsednik Fondacije "Tijana Jurić" koja se bavi poboljšanjem bezbednosti dece Igor Jurić objavio je na Fejsbuku da u pitanju sedmogodišnje i godinu dana mlađe dete i da su u kući bila sakrivena nekoliko meseci.

Pročitajte još: