Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič
Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Drogirao bratance od tri i šest godina ekstazijem! Pripadnici kriminalističke policije uhapsili su Pericu D. (33) iz Novog Pazara, koji se sumnjiči da je deci svog brata davao „eksere“! Verujući da im stric daje bombone, devojčica (6) i dečak (3) uzeli su tablete i progutali ih, što je ugrozilo njihove živote. Oni su posle ispiranja želuca u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru, srećom, van životne opasnosti.

Sve se dešavalo 3. septembra uveče u porodičnoj kući u naselju Ćerimidžinica u Novom Pazaru. Perica je dugogodišnji narkoman, a te večeri je mališanima dao po jedan ekstazi dok je sedeo sa njima. Tablete su brzo počele da deluju, pa su mališani buncali i halucinirali.

Muškarac iz Novog Pazara deci od 3 i 6 godina uradio nešto bolesno! Gnusan čin kakav se ne pamti!

AUTOR: Indeksonline/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 04.09.2019. 12:10 Prema još nepotvrđenim informacijama, mališani su jutros u stabilnom zdravstvenom stanju. Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU Novi Pazar, odeljenja kriminalističke policije, lišili su danas slobode lice P.D. zbog sumnje da je mališanima od 3 i 6 godina dao opojnu drogu, preneo je jutros portal indeksonline.

 

- Peričina snaha je prva videla da se njena deca čudno ponašaju! Dečak je bio potpuno ošamućen, a tri godine starija devojčica povremeno je otvarala oči. Preplašena žena nije znala šta da radi, počela je da plače, da decu poliva vodom, a zatim ih je odvela u Zdravstveni centar, koji se nalazi na kilometar od njihove kuće - kaže naš izvor iz policije.

U Zdravstvenom centru preduzeli su sve što su mogli kada su ovakvi slučajevi posredi, a iz predostrožnosti su pozvali lekare iz Beograda i tražili njihovo mišljenje.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Isprali smo im želuce i obavili detoksikaciju organizma, što je odmah dalo rezultate, pa se njihovo stanje stabilizovalo - kažu u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru.

Lekari sa kojima smo razgovarali kažu da je doza ekstazija mogla biti smrtonosna za brata i sestru, ali da se, srećom, sve dobro završilo.

- Ako uzmemo u obzir njihove godine i kilažu, doza popijenog ekstazija je ista kao kada bi čovek od 35 godina, sa 90 kilograma, popio pet ili šest tableta ove sintetičke droge - kažu u bolnici.

Policija je iste večeri uhapsila Pericu i odredila mu pritvor do 48 sati, a posle toga je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

- Policija je pretresla kuću i druge objekte koje koristi Perica i pronašla manju količinu droge - navodi naš izvor blizak istrazi. 

Stric je verovatno bio „urađen“

Tokom istrage biće utvrđeno da li je Perica bio pod dejstvom narkotika u trenutku kada je deci dao ekstazi. Rođaci osumnjičenog veruju da je on u utorak uveče, kada se sve dogodilo, bio drogiran.

- Jedino tako možemo da objasnimo to što je uradio. Najverovatnije je i sam uzeo taj ekstazi… Ko zna šta mu je tada prošlo kroz glavu - kaže za „Alo!“ izvor iz istra

 

 Jedna tableta može da ubije dete

Ekstazi je jedna od najopasnijih droga na svetu. Osim što naglo ubrzava rad srca i izaziva dehidraciju, smetnje u vidu, toplotne talase i mučninu, mnogi korisnici se od nje osećaju konfuzno i paranoično, kao da neko želi da ih povredi ili planira zaveru protiv njih. Čim ekstazi počne da deluje, telo počinje naglo i veoma opasno da se zagreva! Upravo to može dovesti do otkazivanja bubrega, jetre, oštećenja srca, pa konačno i do smrti. U težim slučajevima izaziva epileptične napade, oticanje i trajno oštećenje mozga. Jedna tableta kod odraslih izaziva talas dobre energije i sve osećaje čini mnogo intenzivnijim - bilo da su dobri ili loši, dok decu može da ubije. Dejstvo traje do šest sati.

 

BONUS VIDEO:Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu

 

Komentari (1)

Goga

04.09.2019 22:22

Mozda bi ih i silovao??? Zatvor.