BOL NE PRESTAJE Maleni Despot nastradao kada je izašao iz autobusa u Zemunu, njegov otac se oglasio dva meseca posle tragedije

Velika tuga.

Maleni Despot nastradao u Zemunu
Maleni Despot nastradao u Zemunu, Foto: Privatna arhiva

Pre dva meseca U Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot. Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće.

Bol porodice ne prestaje, a tim povodom se oglasio njegov otac: 


"Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima jer nam je to jedino preostalo.
Tražimo njegov osmeh a bio je njegov zaštitni znak, trazimo njegovu dobrotu a bila je najčistija, trazimo našu ljubav a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu.

Zasto?

Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reci su bile 'Silazimo, bakana' i on i bakana su se čvrsto drzali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izadju iz autobusa. Ali vozač nije GLEDAO. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije GLEDAO.

Despotov otac
Despotov otac, Foto: Privatna arhiva

Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti.

Opet zašto?

Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se postuje zakon o bezbednosti saobracaja, od obaveze da postuje pravilnik gsp-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozaca na stajalistu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznaceno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo naseg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode - poručio je njegov otac.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi