Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović
Alo.rs
Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Alo.rs

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Foto: Alo.rs

Jovanović je na saslušanju posle hapšenja priznao i detaljno opisao kako je izvršio otmicu i uzmicao poteri 17 dana.

- Nisam planirao otmicu niti sam poznavao Moniku. U Suvi Do sam odlazio zbog otpada, ali kada sam tog jutra oko 7. 15 sreo Moniku dok je išla u školu - započeo je svoju izjavu pred istražnim organima, iznevši niz užasnih opisnih detalja.

Otmičar je u trenutku smislio prevaru da namami devojčicu u kola navodno da mu pokaže put do balon sale jer je tobože električar koji je pošao tamo da obavi neki posao. Kada je krenuo putem koji ne vodi do balon sale devojčica se pobunila.

DA JE MOJE DETE

Manijak se u istrazi vajka ali nijednog trenutka ne pokazuje kajanje. Sa istražiteljima je mirno razgovarao kao da je za kafanskim stolom. -Da je neko tako oteo moje dete, ne znam šta bi mu uradio - rekao je u jendom trenutku manijak ne shvatajući očigledno šta je i sam počinio.

 - Rekao sam joj odmah da je oteta i da bude mirna i zaključao vrata kola da ne iskoči. Usput sam joj složio priču da moram da je otmem po nalogu jedne žene iz Niške Banje, kojoj je navodno njen otac ukrao dijamant. Rekao sam joj da kada dijamant bude vraćen i ona će kući - ispričao je on u istrazi.

Otetu devojčicu je odveo u kolibu kod Malčanske petlje koju je čitavog leta koristio za stanovanje pošto su ga roditelji izbacili iz kuće.

Kolima koja je prethodno ukrao od rođake iz komšiluka, manijak je namerao da krene dalje, ali je udario u stablo i slupao ih pa su morali da idu peške. Krenuli su po mraku prema Svrljigu, ali preko planine do Niševca, pa potom prugom ka Paliluli. Tu na pruzi, sreo ih je prolaznik pa je Jovanović zapretio devojčici da bude mirna jer su to ljudi koje je možda poslala žena iz Niške Banje da ih pobije.
On je naveo da su uglavnom putovali po mraku ili rano.

Monika Karimanović

Printscreen/Pink 3

Monika Karimanović, Foto: Printscreen/Pink 3

- Nisam imao mobilni telefon i nisam znao šta se događa, ali sam ubrzo primetio policijske rotacije i helikopter, pa smo se sklanjali. Usput smo svraćali u napuštene pojate gde smo spavali ili se prikrivali tokom dana. U selu Svrljiški Miljkovac, dok sam tražio vodu od meštana, Monika me je napala kamenicama, pa sam nastavio da joj kratim kosu za kaznu. Bila je još nasilnija u Orešcu gde sam se sklonio u kuću oca moje snaje. Tu je ponovo pokušala da beži i gađala me ciglom pa sam je ošišao do glave. Rekao sam joj ako ponovo pokuša da me napadne i beži da ću joj pobiti roditelje - pričao je mirno, bez trunke kajanja, istražiteljima.

NESTALI MU LEKOVI

Nameravao sam da Moniku dovedem do Niša i potom se predam policiji. Najsigurnije mi je bilo da zajedno dođemo do Suvog Dola, gde bih je oslobodio, a da me niko ne napadne. Potom bih otišao da kupim lekove, pa u policiju. Kola sam ukrao da bih ih prodao za lekove protiv epilepsije od koje godinama patim. Pored zime, umora i gladi, plašio sam se da ne upadnem u krizu bez lekova pa sam zato krenuo nazad ka Nišu, rekao je Malčanski berberin.  

Potera je ubrzo stigla u Orešac ali je manijak poveo dete nazad,ponovo preko Svrljiškog Miljkovca, Tople, Palilulule. Uspelo mu je da se probije preko Svrljiga, Lalinca i Grbavče pa preko Gramade do Šasjače.

- Znao sam tu koja je kuća napuštena pa sam se sklonio kod tašte Emila Živića. Za maler on je došao da obiđe kuću i počeo da lupa na vratima. Iskoristio sam trenutak kada se on malo vratio da pozove sina, razbio sam prozor i pobegao kroz voćnjak - rekao je Jovanović dodajući da je samo plašio čoveka i da nije imao pištolj kojim je navodno pretio.

Na sreću brzo je stigla policija. Taj susret je bio za nju takođe stresan jer ju je Jovanović stalno plašio da će ih policajci zbog navodnog dijamanta pobiti ako ih otkriju.

BIO I U SVRLJIGU

Malčanski berberin se vajkao kako nije planirao otmicu ali njegova maršuta očiglendo to demantuje.

- Na poratku ka Nišu krio sam se jedan dan u lovačkoj kući šumskog gazdinstva. Nekada sam radio kao čuvar i znao sam da tu ima hrane i da retko ko dolazi. Znao sam skrovita mesta i u Knjaževačkom kraju, bio sam letos tamo zbog seče drva oko Orašca - priznao je Jovanović. Znao je i za kuću rođaka u Orešcu pa sve ukazuje da je otmica isplanirana.

- Čiko nemojte da me bijete, zavapila je kroz plač Monika kada se policija pojavila na vratima, a potom dodala, "Molim vas zovite moju mamu".

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Alo.rs

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Foto: Alo.rs

Zlostavljanju male Monike posle deset dana došao je kraj, a Jovanović je uspeo kroz obruč policije, po mraku, da se probije do rodnog sela Malče gde je uhvaćen posle nedelju dana.

Na predlog tužioca, sudija za prehodni postupak odredio je Ninoslavu Jovanoviću pritvor do 30 dana zbog osnovane sumnje da je izvršio otmicu i silovanje deteta. Kao razlog zadržavanja navedeneo je da postoji opasnost da ponovi delo, da ne bi uništio tragove otmice i zbog uznemiravanja javnosti. Istraga je u toku. 

ROĐENI PSIHOPATA

Poznata niška advokatica Tanja Mančić Marković, 2005. godine u procesu protiv Ninoslava Jovanovića, zastupala je njegove žrtve.

- Na moje pitanje veštaka da li će Ninoslav Jovanović,ponoviti krivično delo, postupajući veštak je odmah i sa sigurnošću odgovorio da će okrivljeni ponoviti krivično delo. Naveo je da je razlog tome psihopatska struktura ličnosti i da vršeći ta krivična dela, isti za sebe pridobija pažnju koja mu je potrebna i na taj način sebi deluje važno - rekla je advokatica.

 

Komentari (6)

Jaca

08.01.2020 22:51

Mene lično interesuje jeli kastriran i hoćeli biti,da ste to prošli put uradili nebi Monika pretrpela isusove muke!

ax

09.01.2020 06:40

Prvo ga pustiti među zatvorenike, a onda metak.

Bane

09.01.2020 07:19

Kakva doživotna. Ubijati govno najbolnije i najdugotrajnije moguće. Samo budale seru o humanosti. Humanost za zlikovce ne sme da postoji. Ostavite idiotsko PRAVO i počnite da se bavite PRAVDOM.

Jelena

09.01.2020 14:55

Ma svakog silovatelja od nož. A bude li namignuo nekoj na panj i gotovo.

Sanja

09.01.2020 19:48

Siroto dete! Raskomadati monstruma! Nije dostojan da ovaj vazduh diše! Zver nad zverima, kako se nije sažalio nad jadnim detetom, devojčicom koja je tek u razvoju! Gde i da se sažali kad je to neljud! Smrtna kazna, minimalno doživotna! Gad gadni!!!