Jelena Marjanović
Privatna arhiva
Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Pravni zastupnik Jane Marjanović (8) biće sutra po prvi put ispitan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ova beogradska advokatica, koja zastupa devojčicu po službenoj dužnosti, kako mediji saznaju, treba da se izjasni da li se dete pridružuje krivičnom gonjenju ili više njih za ubistvo svoje majke - Jelene Marjanović.

Pročitajte još:

Ovu advokaticu je maloletnoj Jani dodelilo Više javno tužilaštvo, koje vodi postupak protiv njenog oca Zorana Marjanovića, sumnjičeći ga da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optuženici, bila je i devojčica, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Preporučujemo i ovo:

Zoran Marjanović je pre nekoliko dana povratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle pronalaženja brutalno ubijene pevačice u kanalu u ovom naselju nadomak Beograda i nakon što je protiv njega podignuta krivična prijava za monstruozno ubistvo.

Privremenu staratelj maloj Jani prvo je bio Centar za socijalni rad, a onda je to pravo i dužnost preuzeo njen rođeni stric Miloš.

- Još nije doneta odluka da li će mala Jana ponovo biti saslušana - navodi izvor iz Višeg javnog tužilaštva. - Za početak, dodeljen joj je pravni zastupnik po službenoj dužnosti. Jedan od zahteva Apelacionog suda, koji je vratio po drugi put optužnicu, bio je da se dete ispita u prisustvu svog punomoćnika. Kada je prvi put davala izjavu, nije ga imala. Sada joj ga je tužilaštvo dodelilo , i to iz redova advokata.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Više nego interesantno moglo bi da bude sutrašnje izjašnjavanje male Jane.

- Ukoliko se priključi krivičnom gonjenju, to bi praktično moglo da znači i da se priključuje krivičnom gonjenju svoga oca Zorana, koji je za sada, jedini okrivljeni za ubistvo - pojašnjava sagovornik Večernjih Novosti.

- Ona mu je međutim tokom ispitivanja dala neoborivi alibi, objasnila je da se nije odvajao od nje tog tragičnog popodneva i da su zajedno tražili mamu. To znači da Zoran nije mogao da počini zločin.