Javna kuća Mirijevo
MUP
Javna kuća Mirijevo

MUP

Javna kuća Mirijevo, Foto: MUP

Poznati beogradski advokat Borivoje Borović, koji brani Zorana Nikolića (43) i Marinu Radosavljević (38), optužene za trgovinu ljudima, otkriva za „Alo!“ da su psihijatri, utvrđujući da li je Serđana Đ. koju je bračni par podvodio sposobna da svedoči, dali donekle različite nalaze, ali da su se saglasili da može razumljivo i jasno da odgovara na pitanja samo pod uslovom da je prethodno uzela drogu!

- Ovaj slučaj je verovatno presedan u pravosuđu, jer je Serđana Đ. samo 15 minuta pre svedočenja uzela heroin! Jedan sudski veštak tvrdi da ona za vreme apstinencijalne krize nije sposobna da svedoči, dok drugi navodi da ima psihičke i fizičke probleme kada ne uzima heroin. Tražio sam da usklade nalaze, jer iz oba proizlazi skandalozan zaključak da drogirana bolje daje izjave! - tvrdi Borović i ističe da je insistirao da stručnjaci detaljno obrazlože svoje nalaze.

- Tražio sam objašnjenje da li se ona ponaša drugačije kada je drogirana. Zamislite kada bismo čekali nekog pijanca da se napije ispred suda da bi mogao da daje izjave! Da li i u ovom slučaju treba da čekamo da ova devojka bude drogirana da bi njen iskaz pred sudom bio validan? - pita Borović.

Zoran Nikolić je uhapšen jer je sa svojom porodicom terao devojke da se prostituišu na ulici i da im dnevno donose minimum 150 evra. Pre nego što se upustio u ovaj „biznis“, radio je u „Gradskoj čistoći“, ali je napustio državni posao i okrenuo se raskošnom životu i građenju vile u Mirijevu koju je na Fejsbuku nazivao „Šilerova 2“.

On je napravio imperiju u Mirijevu u Ulici Mihaila Bulgakova po ugledu na bastion zemunskog klana. U komentarima na svom Fejsbuk profilu on je pisao: „Dole ulaz tri i po metra, a gore dva i po metra, buraz Šilerova, ha ha“. Podovi i stepenište u ovoj vili su prekriveni mermernim pločicama „versaće“, dok su spavaće sobe uređene po uzoru na kupleraj sa ljubičastim zidovima i prigušenim neonskim svetlom. Najbizarniji detalj u ovoj kući bluda i razvrata je mnoštvo ikona koje su zakačene po zidovima.

U garaži su im bili parkirani skupi automobili, a po zidovima su držali i portrete članova porodice. Zoran je pre hapšenja svakodnevno na svom Fejsbuk profilu objavljivao kako teku radovi na njegovoj vili, navodeći: „Moj život je inat onima koji me mrze“, dok su se njegovi prijatelji tome divili i zvali ga „Zoran Versaće“.

Suđenje se nastavlja saslušanjem sudskih veštaka. 

Publika u sudnici: „Mi smo Cigani!“

Borivoje Borović kaže da je između njega i sudije Aleksandra Trešnjeva juče izbila prepirka kada je svoje klijente nazvao Ciganima!

- U jednom trenutku sam rekao da su i Cigani ljudi, na šta me je sudija upozorio da ne prelazim granicu i da ovu nacionalnu manjinu nazivam Romima. Rekao sam mu da ja moje prijatelje zovem Cigani i da se oni ne ljute zbog toga! Pitao sam prisutne u sudnici da li je to tačno, a onda je nastala graja! Njih dvadesetak je uglas povikalo: „Da, da! Mi smo Cigani! Volimo da nas naš drug Bora zove Cigani!“

Zoran Nikolić

Printskrin/Fejsbuk

Zoran Nikolić, Foto: Printskrin/Fejsbuk

Marina devojci lupala glavu o zid! 

Devojka D. B. (16) koja je otkrila da je za svaku sitnicu dobijala batine dok je bila u kandžama makroa, otkrila je da je svojim očima gledala kada je optužena Marina tukla Snežanu H. kada je posumnjala da je od nje sakrila pare zarađene na ulici.

- Gledala sam kako joj lupa glavu o zid i kako joj je pocepala arkadu. Drugu devojku je šamarala i udarala pesnicom u glavu. Plašila sam se toliko da nisam smela da podignem glavu i da je gledam u oči. Marina je ponekad naređivala devojkama da me biju umesto nje, govoreći mi da je to za opomenu, da moram da slušam. Plašila se da ću možda otići u policiju da je prijavim, pa me je zastrašivala. Govorila je: „Ako pobegneš, ja ću te naći, ubiću te, bićeš moja.“ Te pretnje su bile moja noćna mora - rekla je D. B.

Pročitajte još: