Nikola Mihailović
Privatna arhiva
Nikola Mihailović, optužen za saobraćajnu nesreću na Ibarskoj

Privatna arhiva

Nikola Mihailović, optužen za saobraćajnu nesreću na Ibarskoj, Foto: Privatna arhiva

Majka je posle suđenja u Višem sudu u Beogradu rekla da je boli što su punomoćnici porodica poginulih izjavili da se Nikola ne kaje.

Stradali u nesreći na Ibarskoj

Privatna arhiva

Stradali u nesreći na Ibarskoj, Foto: Privatna arhiva

- Nije tačno da se ne kaje! Sav je utučen. Izjavili smo saučešće svim porodicama, ali nismo otišli kod njih, jer nas je strah da im ne pozli. Teško mi je da im išta kažem? Kako da pitam čoveka koji je izgubio dete, kako je? Kako može da bude?! Iskreno mi je žao što su izgubili decu! -rekla je majka Zorica kroz plač.

Tužilac Zoran Nikolov je istakao da je Nikola usmrtio četvoro mladih dok je vozio brzinom od najmanje 117 kilometara na sat, dva puta većoj od dozvoljene, sa 1,36 promila alkohola u krvi. On je zatražio da vozač BMW-a bude kažnjen od tri do 12 godina zatvora i naveo da Nikola nije izrazio kajanje što je usmrtio vozača „dačije“ Aleksandra Savatića (22), kao i njegove saputnike Đorđa Subotića (19) i Đorđa Beluševića (22), kao i Katarinu Ivanković (20).

Advokat Biljana Borovčanin

Privatni album

Advokat Biljana Borovčanin je istakla da pijani Nikola nikako nije smeo da sedne za volan, Foto: Privatni album

Na to je reagovala Nikolina advokatica Biljana Dragaš, koja je rekla da je on više puta izrazio kajanje, da je u užasnom psihičkom stanju i da bi sud trebalo da mu ukine pritvor.

- Nikola prema nalazima eminentnih veštaka nije imao vremena da reaguje! „Dačija“ je bila neuočljiva iz njegove perspektive, a vozač se neoprezno uključio na glavni put - rekao je Nikolin advokat Darko Komnenić. 

Advokat Biljana Borovčanin, punomoćnik porodica Savatić i Belošević, naglasila je da Nikola nije ni smeo da sedne za volan, niti da prekorači ograničenje brzine od 50 kilometara na sat.

- Sve vreme se pokušava utvrditi doprinos vozača „dačije“, ali kako mrtva usta ne govore, jasno se zaključuje da je uzrok nesreće enormna brzina BMW-a i odsustvo pažnje optuženog - rekla je Borovčanin.

Presuda optuženom biće izrečena 2. decembra.

Pročitajte još: