Zorica Marjanović nije imala interes da ubije snaju
E-stock, Miloš Rafailović
Zorica Marjanović nije imala interes da ubije snaju

E-stock, Miloš Rafailović

Zorica Marjanović nije imala interes da ubije snaju, Foto: E-stock, Miloš Rafailović

Majka Zorana Marjanovića rekla je za Kurir da je veoma zabrinuta zbog hapšenja svoje prijateljice, a usput je prokomentarisala navode anonimnog pisma u kome je označena kao nalogodavac ubistva snaje Jelene

Zorica Marjanović, svekrva ubijene pevačice i majka njenog muža Zorana, oglasila se prvi put u javnosti i pristala da prokomentariše hapšenje svoje kume i najbolje prijateljice Vere Vukomanović (62), koja je optužena za prevaru.

Zoranova majka se dosad nikada nije oglašavala u medijima, niti je bilo šta komentarisala, zbog čega je stekla status najmisterioznijeg člana porodice Marjanović. Zatečena je jutro nakon hapšenja najbolje prijateljice ispred porodične kuće, gde je pristala da konačno prekine troipogodišnje ćutanje.

Advokati: Ovo je pritisak na porodicu Marjanović

Advokati Stefan Jokić i Vanja Dejanović, koji zastupaju Vukomanovićevu, ali i njenog kumića Zorana Marjanovića, kazali su juče za Kurir da je odluka o pritvoru skandalozna.

- Skandalozno je da se za delo iz 2013. određuje pritvor ženi od 60 godina. Ovo je pritisak na porodicu Marjanović. Vera ne može da utiče na svedoke jer s njima nije imala kontakt. Ona negira izvršenje dela i nema veze s tim, što će se i dokazati. Nadam se da sud i tužilaštvo neće podleći medijskom pritisku - kazali su advokati nakon saslušanja.

Više javno tužilaštvo, Zorica Marjanović

Masanori Jošida

Više javno tužilaštvo, Zorica Marjanović, Foto: Masanori Jošida

Uznemirena

- Ne znamo zašto je kuma Vera uhapšena. Veoma smo zabrinuti za nju. Ništa mi ne znamo. Pravo da vam kažem, stvarno ništa ne znamo - kratko je kazala Zorica Marjanović, vidno zabrinuta i uznemirena u trenutku kada se pojavila s druge strane kapije porodične kuće u Borči.

Tokom kratkog razgovora, reporteri Kurira pitali su je i kako se oseća povodom optužbi koje je na njen račun uputio autor anonimnog pisma, koje je nekoliko dana uoči početka suđenja njenom sinu Zoranu stiglo u Viši sud iz Švajcarske. Zorica je na to samo slegla ramenima i kratko rekla:

- Da te bog sačuva - nakon čega je zatvorila kapiju.

U pismu se, podsetimo, tvrdi da je ona naručilac ubistva svoje snaje Jelene, a da je zločin izvršio Dragoje Milinković iz Priboja, koji je kod nje dolazio na bioenergetske seanse. Navode pisma demantovali su kako članovi porodice Marjanović, tako i Milinković, koji je tvrdio da mu sve smešta bivša supruga.

Zorica Marjanović

Masanori Jošida ALO

Zorica Marjanović, Foto: Masanori Jošida ALO

ISKAZ: Saslušana u Prvom osnovnom tužilaštvu Odbacila sve optužbe, pa pritvorena u CZ

Vera Vukomanović je juče ujutro, nekoliko minuta pre osam, sprovedena iz policijske stanice na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo.

- Vukomanovićeva je pred tužiocem negirala optužbe da je falsifikovala punomoćje i predala ga u Katastar nepokretnosti kako bi Slobodanu B. omogućila da se upiše kao vlasnik placa na Zvezdari. Uprkos tome, tužilaštvo je zatražilo određivanje jednomesečnog pritvora zbog opasnosti od uticaja na svedoke, sa čime se sudija složio - navodi izvor iz istrage.

Vukomanovićeva, kao i Slobodan B. sumnjiče se da su izvršili prevaru, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. - Oni su, kako se sumnja, na zasad neutvrđen način nabavili falsifikovani kupoprodajni ugovor kojim je Slobodan B. od preminule osobe kupio plac na Zvezdari - kazao je izvor.

Slučaj falsifikovanja nije prvi zbog kog je Vukomanovićeva navodno imala problema s policijom. Ona je pre nekoliko meseci privođena zbog nepravilnosti u poslovanju s jednim kioskom brze hrane, a navodno joj je policija dolazila na vrata zbog sumnje da krade struju. Takođe, nedavno je uhvaćena kada je pokušala da umesto svoje kume Zorice podigne njenu ličnu kartu, pri čemu se istovremeno i potpisala umesto nje.

Preživela stres

- Podnećemo tužbu protiv te nepoznate osobe zato što je moja majka doživela veliki stres, jedva smo je povratili. Verujte mi, jezivi stres je preživela jer su to ozbiljne optužbe - rekao je tada Zoričin sin Zoran.

Podsetimo, Vera Vukomanović, koja je od ubistva pevačice najveća podrška porodici Marjanović, uhapšena je u sredu zbog sumnje da je umešana u malverzacije sa zemljištem na Zvezdari, a dan kasnije lisice na ruke su stavljene i njenom navodnom saučesniku Slobodanu B. (72). Kuma Vera bila je prisutna u slučaju ubistva pevačice od samog početka, a tokom istrage je saslušavana kao svedok. Istragom je utvrđeno da je ona poslednja osoba koja je telefonom razgovarala s ubijenom pevačicom na dan njene smrti.

Komentari (2)

Od ranije poznata policiji

07.12.2019 00:09

Pročitah jedan naslov.Kratko i jasno.

zeljanaaa

07.12.2019 01:06

snaja ubijena-ćutala kuma uhapsena-kuka pametnom jasno jos odavno